Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2éves kisfiam lúdtalpas. A...

2éves kisfiam lúdtalpas. A dr. Nő még nem küldi ortopédiára, azt mondja még alakulhat. Tényleg? 3évesen küldené majd el.

Figyelt kérdés
de addig is milyen szandált vegyek neki a bölcsibe?lehet ilyen kisméretben lúdtalp betétet kapni?vagy tényleg alakul majd neki?nagyon az, tiszta x-be áll a lába.
2011. márc. 12. 21:53
 1/8 anonim ***** válasza:
49%

Ilyen kicsi korban még majdnem minden kisgyerek "lúdtalpas". De inkább úgy fogalmaznék, hogy még nem alakult ki a talpboltozata.

Nehogy eszedbe jusson neki talpbetétet venni...bár szerintem nincs is ilyen kicsiben. Bízd ezt a dokira.

2011. márc. 12. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Pontosan mit jelent,hogy tiszta X-be áll a lába?

Úgy lép,hogy a lábfeje befele fordul?

2011. márc. 12. 23:11
 3/8 A kérdező kommentje:
a kistérdei összeérnek.
2011. márc. 12. 23:15
 4/8 A kérdező kommentje:
a lábfejei párhuzamosak egymással, szóval nem néznek össze a lábújjai.vagy nem így gondoltad?
2011. márc. 12. 23:16
 5/8 anonim ***** válasza:
De így gondoltam.Köszi a választ.
2011. márc. 12. 23:28
 6/8 anonim ***** válasza:

szia!

az én kisfiam 2,5 éves, és most voltam a védőnőnél méretni, és most kérdeztem meg én is pont, hogy baj e hogy lúdtalpas, és azt mondta, hogy ebben a korban még általában lúdtalpasak.

2011. márc. 13. 08:52
 7/8 A kérdező kommentje:
akkor csak "sima"lúdtalpas?és ,ha kinövi vagy majd korrigálják neki elmúlik ez az x-láb?
2011. márc. 13. 14:31
 8/8 anonim ***** válasza:

szia!

az utolsó vagyok. Nekem a nagyobbik fiam lúdtalpas, egyszer kb. két éve elvittem dokihoz, és írt neki betétet, de azt mondta, hogy nem a betét az "orvosság" a bajra, a ludtalp nem attól fog javulni. Bár ő nem x lábú. Gyakorlatokat kell csináltatni vele, pl. papírdarabokat kell a lábujjával felszedegetni, és legjobb ha otthon mezítláb van. Bár ő mindig mezítláb van. Sajnos a lúdtalp még mindig megvan:( lehet hogy apjára ütött mert neki is iszonyatosan gágog a lába:)

2011. márc. 13. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!