Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha december 2-án lesz 3 éves...

Ha december 2-án lesz 3 éves a lányom, akkor most oviba, vagy bölcsibe kell iratnom?

Figyelt kérdés
Nálunk szeptembertől van az ovi és a bölcsi kezdés is. Faramuci a helyzet, mert már elég érett a gyerek (testileg és szellemileg is), de most 2 hónap miatt bölcsibe kell vajon járnia egy évig?
2011. márc. 11. 23:31
 1/7 A kérdező kommentje:
Feltéve, ha felveszik persze. Vagy be lehet iratni mindkét intézménybe?
2011. márc. 11. 23:39
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk a bölcsi vezető mondta,hogy az új oktatási törvényben az van,hogy csak az mehet oviba,aki tárgyév augusztus 31-ig betölti a 3 évet.

Az én kisfiam novemberben lesz 3,én beíratom abba az oviba is,ahova tartozunk,és abba is ahol a tesó végez most.

Max.nem veszik fel csak jövőre,de akkor viszont még marad egy évet a bölcsibe,mert szeptembertől ő már jár oda.

A te esetedben én beíratnám mind a két helyre,ha van hely akkor az oviba felvehetik szeptembertől is,ha beszél és szobatiszta.

Ez úgyis kiderül május-júniusban,ha nem kell a bölcsiben a hely,akkor vissza lehet mondani.

2011. márc. 12. 06:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Az unokám most bölcsis, mikor beírattamaz óvodába, azt mondták, szeptemberben (akkor lesz 3 éves), betöltött 3 éves korától mehet óvodába, de ha úgy gondoljuk, maradhat decemberig (addig vették fel eredetileg) a bölcsiben is. Szóval 3 év alatt nem veshetik fel oviba, ez biztos.
2011. márc. 12. 06:50
 4/7 anonim válasza:
Az én kis lányom december 15-én lesz 3 éves, de most februárba be kellett adnia jelentkezési papírt az óvodába, de majd csak januárba megy oviba. Én is úgy tudom, hogy 3 év alatt nem mehet.
2011. márc. 12. 13:25
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! :) És ehhez a cikkhez mit szóltok?

[link]

Nekem amúgy az is jó lenne, ha felvennék szeptembertől, de csak decembertől vinném, mikor betölti a 3 évét.

2011. márc. 12. 13:36
 6/7 anonim ***** válasza:
kislányom szeptemberben lesz 3,és ebben a hónapban kezdi az ovit,mivel ha a szülők dolgoznak,a gyerek meg szobatiszta,akkor két és fél évesen KÖTELES FELVENNI AZ ÓVODA.ez ezer %,mivel két hete tornáztuk végig,pedig van bölcsi is,az oviba meg helyhiány van,mégis felvették,mert kötelesek rá.
2011. márc. 12. 14:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Az jó, hogy nálatok kötelesek felvenni a gyereket. Sajnos nálunk akkora a túljelentkezés, hogy örülnek ha a 3 éven felülieket fel tudják venni, mert nálunk más trv-ek vannak. Pl. első helyen a hátrányos helyzetű gyerekeket veszik fel, és csak utána a dolgozó szülők gyerekeit. Azokat is csak 3 éves kortól.
2011. márc. 12. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!