Kisebb falvakban mekkora az ovis csoportok létszáma?
Szerintem 500 fős faluban nem is nagyon van óvoda. A mi falunkban 1880 fő lakik jelenleg (az Önkormányzat honlapja szerint.) A bölcsődében 32 gyerek van a kiscsoportban. Igaz, 2 kisebb szomszéd falu is ide tartozik, illetve van a közeli városból is gyerek, mivel oda nem vették fel. Én ezt elég soknak találom, de azt mondta az óvodavezető, hogy az óvoda telítettsége kb. 80 %-os, szóval ide még tuti felveszik a gyereket, nem kell évekre előre jelentkezni.
Egyébként a falu újságjában minden év elején közlik, hogy az előző évben hány gyerek született, nálunk olyan 17-20 körül van/év.
Amikor házat vettünk, szempont volt, hogy olyan településen legyen, ahol van óvoda. Olvastam, hogy kisebb falvakban az ország keleti részén a nők akár a gyerek 9 éves koráig is munkanélküliek, mert nem tudják a gyermekelhelyezést megoldani. Szóval gyerek lenne, csak nincs pénz óvodára. Sőt, ha lenne ovi, még több gyerek lenne, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!