Baj, hogy a 16 hónapos fiam nem beszél még semmit?

Próbálj neki minél többet mondókázni és énekelni, azokat nagyon könnyen megjegyzi és hamarabb kezdi utánozni, mint a rendes beszédet. Állítólag az anya szókincse "túl sok" lehet egy kisgyereknek, ezért utánozzák inkább az apát, azaz így gyakran ők a példa a gyereknek. A kevesebb néha több alapon.
De aggodalomra semmi ok.

Nem "baj". Azokat a szövegeket könnyen tárolják, amiket állandóan hallanak és meg tudják jegyezni. Ilyenek a mondókák és a dalok. Ha megismeri őket, akkor széles mosollyal fogja üdvözölni az első sornál. Előbb-utóbb pedig neki is kedve lesz hozzá.
De sok zseni meg se szólalt 3 éves kora előtt, szóval ne ess kétségbe.
Ami még eszembe jut, talán vidd többet már beszélő babák közé.

Azért nem kell mindent készpénznek venni amit anyukáink mondanak a mi kiskorunkról.Én is azt hallgatom hogy már ilyenkor ezt meg azt csináltam.
Az én lányom 2 évesen szinte 2-3 hét alatt kezdett a semmiből beszélni, most 3 múlt, és egy percre sem tudja befogni a csőrét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!