Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, hogy a 16 hónapos fiam...

Baj, hogy a 16 hónapos fiam nem beszél még semmit?

Figyelt kérdés
Csak hümmögni szokott, ha akar valamit, ha jókedve van akkor sikongat, néha meg "beszél" magában, olyankor azt az egy szótagot ismétli, hogy DE. Talán annyit mond, hogy mama, de azt is úgy, hogy mamama, és párszor mintha azt próbálgatta volna, hogy anya, de lehet, hogy csak én magyarázom bele, és nem is mondja tudtatosan. Amúgy mindent megért, akármiről beszélek, még ha nem is neki, de ha olyasmiről van szó, amit ő is ismer már, akkor mosolyog, figyel. Mivel segíthetném,hogy elkezdjen beszélni? Nagyon sokat beszélek hozzá szerintem, mégsem utánoz.
2009. febr. 19. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, biztos, hogy minden rendben van vele. Az én kislányom sem mondott ebben a korban semmit, vagyis szinte ugyanezeket, amiket leírtál. Most két éves és folyamatosan beszél, olyanokat mond, hogy eláll tőle a szavam. És tényleg bejött, amit mások mondtak nekem, hogy minél később kezd beszélni, annál szebben fog. Segíteni csak azzal tudsz neki, amivel már segítesz is, hogy beszélsz hozzá, hidd el, csak az ÉRÉSen múlik, hogy mikor kezd beszélni. Kitartás!!!
2009. febr. 19. 12:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 21 hónapos és még semmit sem beszél, az általad is leírtakon kívül. Már megkérdeztem a gyerekorvost, aki azt mondta, ha mindent megért, akkor nincs gond, csak egy kicsit lusta, hiszen így is megkap mindent, és hogy a beszédet 3 éves korukra kell elsajátítani.
2009. febr. 19. 12:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem ne ess kétségbe, elvégre kényszeríteni nem lehet őket:-) Lehet, hogy a te gyereked később kezd el beszélni, de az is lehet, hogy szinte egyből kis mondatokat fog használni. Nem tudod mással ösztönözni, csak azzal, ha sokat beszélsz hozzá, türelmes vagy (tudom, nehéz) és kéred, hogy nevezzen meg neked bizonyos dolgokat. Hogy teljesen megnyugtasd magad, kérdezz rá az orvostól is, ha szükséges, kivizsgála a picit.
2009. febr. 19. 12:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Most azért megnyugodtam egy kicsit, csak anyukám állandóan mondogatja, hogy már beszélnie kéne. Mondjuk ilyen szempontból nem is értem a dolgot, mert én is korán kezdtem beszélni meg öcsém is, a picur apja is (én már állítólag 9 hónaposan megszólaltam, 11 hónaposan folyékonyan, mondatokkal beszéltem), azt hittem ez ilyen örökletes dolog lehet.
2009. febr. 19. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Próbálj neki minél többet mondókázni és énekelni, azokat nagyon könnyen megjegyzi és hamarabb kezdi utánozni, mint a rendes beszédet. Állítólag az anya szókincse "túl sok" lehet egy kisgyereknek, ezért utánozzák inkább az apát, azaz így gyakran ők a példa a gyereknek. A kevesebb néha több alapon.

De aggodalomra semmi ok.

2009. febr. 19. 20:50
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Sajnos az apukája nem él velünk, 1 hónaposan átta utoljára...
2009. febr. 19. 20:52
 7/9 A kérdező kommentje:
Lehet az a baj, hogy csak ketten vagyunk egész nap és csak engem hall?
2009. febr. 19. 20:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem "baj". Azokat a szövegeket könnyen tárolják, amiket állandóan hallanak és meg tudják jegyezni. Ilyenek a mondókák és a dalok. Ha megismeri őket, akkor széles mosollyal fogja üdvözölni az első sornál. Előbb-utóbb pedig neki is kedve lesz hozzá.

De sok zseni meg se szólalt 3 éves kora előtt, szóval ne ess kétségbe.

Ami még eszembe jut, talán vidd többet már beszélő babák közé.

2009. febr. 20. 10:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért nem kell mindent készpénznek venni amit anyukáink mondanak a mi kiskorunkról.Én is azt hallgatom hogy már ilyenkor ezt meg azt csináltam.

Az én lányom 2 évesen szinte 2-3 hét alatt kezdett a semmiből beszélni, most 3 múlt, és egy percre sem tudja befogni a csőrét.

2009. febr. 20. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!