Fitymaszűkülettel műteni akarják a 2 éves fiam. Megoldódhat a probléma műtét nélkül is addig?
2 évesen már kés alá akarják tenni ezzel?
Én nem engedném.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, később magától megoldódik. Ha mégsem, akkor pedig nem 2 évesen kell ennek nekiállni.
Személy szerint én nem hiszem, hogy ha teljesen le van tapadva 2 évesen, akkor 3 éves korra magától megoldódik. Én eddig csak olyanról hallottam, hogy végül műteni kellett.
A fiam most lesz 3 éves, most visszük majd a műtétre.
Viszont 2 évesen valóban nem szerencsés megcsinálni, mert ebben a korban még könnyen visszatapadhat és akkor műtik majd még egyszer.
A fityma szűkület és a letapadás nem ugyanaz. Valaki erről, valaki arról ír!
Az én fiam is 2 éves lesz, és őt is műteni szeretnék, mert olyan szűk a bőr hogy egyátalán nem lehet hátrahúzni. A nyíláson a pisi is épphogy ki tud jönni, de még nem kóros a helyzet a doki szerint.
A fiam már egyszer kicsit hátrahúzta a bőrt, mert játszott a kukijával. Berepedt a bőr, két napig sírt pisilés közben. Orvos persze látta. Szerintem ezzel a hátrahúzásos dologgal a letapadást lehet megoldani, de a szűkületet nem.
Nekünk a gyerekorvos ajánlott egy krémet (diprosalic - nem erre a célra fejlesztették ki, asszem övsömörre van), szóval 2 évesen voltam urológusnál, aki teljes letapadást és fitymaszűkületet állapított meg. Azt mondta 3 évesen műtét, mert akkor nem lesz már pelusos. 1 év kenegetés után (ami nem volt semmi extra cécó a gyereknek, annyi , hogy fürdés után vékonyan(!) bekentük a kukaca végén a bőrt, és így egyre puhább volt a bőr, merthogy bőrpuhító hatása van ennek) teljesen jól műxik a kukaca :) Most 5 és fél éves, és megúsztuk a műtétet, amire állította az urol. doki, hogy muszáj lesz!!!
én másoknak is ajánlottam, és bevált nekik is! Gyerekdoki felírja a kencét, legalábbis szerintem a többség nem vacakol ezen.
4. válaszoló vagyok.
Tegnap voltunk a sebészeten, nem műtötték, kapott ő is diprosalic krémet. 4 hétig kell kenni neki, utána 2 hét szünet és ha nem javul, akkor műtik.
Mint kiderült, itt ez a protokoll. Addig nem műtik, míg krémezve nem volt, mert van, akinél megoldja.
Aki még a diprosalicot írta: tényleg 1 évig kellett kenni vele? Én már a 4 hetet is sokallom, szteroidos krém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!