Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor van szüksége a gyereknek...

Mikor van szüksége a gyereknek gasztroenterológusra?

Figyelt kérdés

Teljesen elbizonytalanodtam. Másfél éves lányom nagyon lassan gyarapszik, és folyamatosan hígabb a széklete. A gyermekorvos nem lát benne kivetnivalót, de ismerősök bogarat ültettek a fülembe, hogy esetleg valamilyen ételallergiája van. Kiderült, hogy a városunkban nincs gasztroenterológus, csak tőlünk jó 110 km-re, ahol napokra be kellene feküdni a gyerekkel. 3 hónap a várakozási idő, de én addigra közvetlenül szülés előtt fogok állni.

Két kérdésem van.

1. Ezek a tünetek tényleg utalhatnak valamilyen ételérzékenységre?

2. Budapesten tud valaki akár magánúton dokit, akinél nincs ekkora várólista?

2011. febr. 22. 09:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia a lassú gyarapodás meg a híg széklet valóban lehet táplálékallergia, de azért nem szükség szerűen szerintem.

Mi is a Heim Pálba jártunk, ott csak egy hónapos a várólista. Gyomortükrözés nem volt, csak vérvétel és kakivizsgálat.

2011. febr. 22. 22:16
 12/13 A kérdező kommentje:

Szia Utolsó!

A Heim Pálban most május a leghamarabbi időpont, ugyanez a helyzet a Tűzoltó utcai Klinikán és Szegeden is. Ezt a baba miatt nem tudnám kivárni.

Ma azonban találtam a közelben egy magánorvost, aki már 2 hét múlva megnézi a leányzót, és a második alkalommal valószínűleg már diagnózis is lesz.

Jól meg lettem ijesztve ezzel a gyomortükrözés dologgal, de szerencsére szó sincs róla. Vinni kell egy kakis pelust, lesz székletvizsgálat, allergiavizsgálat bőrön és vérből, valamint uh.

Mindenesetre nagyon köszönöm mindannyiótok segítségét.

2011. febr. 23. 14:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Húúú, hát minket sose várattak csak egy hónapig, de lehet hoyg azért, mert nem új betegek voltunk?

Azért örülök, hogy megoldódott!

2011. febr. 23. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!