Mikor van szüksége a gyereknek gasztroenterológusra?
Teljesen elbizonytalanodtam. Másfél éves lányom nagyon lassan gyarapszik, és folyamatosan hígabb a széklete. A gyermekorvos nem lát benne kivetnivalót, de ismerősök bogarat ültettek a fülembe, hogy esetleg valamilyen ételallergiája van. Kiderült, hogy a városunkban nincs gasztroenterológus, csak tőlünk jó 110 km-re, ahol napokra be kellene feküdni a gyerekkel. 3 hónap a várakozási idő, de én addigra közvetlenül szülés előtt fogok állni.
Két kérdésem van.
1. Ezek a tünetek tényleg utalhatnak valamilyen ételérzékenységre?
2. Budapesten tud valaki akár magánúton dokit, akinél nincs ekkora várólista?
Első körben én is a megfigyeléssel próbálkoznék inkább. Elég lenne beszélned egy szakemberrel, hogy mikre figyelj, miket vonj meg egy ideig és mindenképpen naplót kell vezetni minden egyes falatról és hogy hogyan érezte magát aznap és milyen volt a széklete.
Vannak a neten olyan oldalak, ahol szakorvosok válaszolnak a feltett kérdésekre.
Kedves Hencsi!
Küldenél linket?
Tudjátok az a baj, hogy a doki nem igazán segítőkész, rám bízza a döntést. Próbálkoztam másik orvossal, kérdezte, ki az orvosunk, és a mikor megmondtam, azt válaszolta, hallgassak rá. De miben?! Abba, hogy döntsek én?
A másik az, hogy születésétől hígabb a széklete, nem csak amióta minden félét eszik. Szóval lehet, hogy ez nem is tünet, csak sajátosság.
Szívesen beszélnék szakemberrel, ezért is dobtam fel a kérdést, mert a környékünkön nincs.
Szia!
Mi is voltunk a gasztroentrológusnál, akkor múlt a fiam 1 éves. Őneki szinte teljesen megállt a hízása. Amíg anyatejes volt addig olyan volt mint egy kis gömböc, tiszta hurka mindenhol, aztán alig-alig gyarapodott valamicskét. 1/2 év alatt hízott 0,7 kilót. A dokinál volt egy alapos vizsgálat, ahol meztelenül az egész gyerkőcöt áttapogatta, ki lettünk faggatva a-tól z-ig a gyerek szokásairól, és a családi allergiákról. Kért egy olyan vérvételt, amit csak bizonyos időben lehetett levenni, és kért széklet vizsgálatot. A diagnózisa az volt, hogy nincs semmi gond a gyerekkel, csak ilyen alkat. Úgy lettünk elengedve, hogy havonta kell súlykontrollra hordani, és ha 2 egymást követő hónapban nem hízna akkor újra visszavinni. Most 2,5 éves, 11,5 kiló. Szép lassan, de azért fejlődik.
Hol laktok? Mi a Dunántúlon lakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!