Meddig normális a sok csuklás?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy egész pici korban, csecsemőként normális a sok csuklás, és nem zavarja a lurkókat. De ez meddig igaz? Egy majd 2 éves gyereknél sincs miért aggódni? Úgy veszem észre, hogy kislányom egyre sűrűbben csuklik. Mi lehet az oka? Köszönöm a válaszokat!2011. febr. 22. 08:27
1/1 anonim válasza:
Az én fiam másfél éves lesz, de ő is sokat csuklik. Ha rájön, akkor szinte egész nap, és kb. heti két nap. Nekünk azt mondta a gyerekorvosunk, hogy semmi gond nincs ezzel, mert sokat mozognak és néha rosszul veszik a levegőt, így beszorul a rekeszizom alá, majd ha már nem lesz ilyen mozgékony, akkor alább hagy a csuklás is.
Van akinek a babája/kisgyermeke a nevetéstől csuklik. Én például akkor, ha hideget iszom, anyukám akkor, ha szárazabb kaját eszik (piskóta, kenyér). Szóval sok oka lehet. Figyeld meg, hogy aznap milyen a kislányod, hátha abból tudsz következtetni a csuklás miértjére. De ettől függetlenül szerintem nincs baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!