Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha kislányom 10 éves koráig...

Ha kislányom 10 éves koráig nem kapta el a bárányhimlőt, oltassam be ellene, hogy már később se kapja el?

Figyelt kérdés
2011. febr. 16. 10:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha gondolod oltasd, de én személy szerint nem látom értelmét, mert ha elkapja attól csak erősödik a szervezete. Persze nagyon rossz, meg kellemetlen, de hosszú távon szerintem hasznos. Én is 18évesen kaptam el.
2011. febr. 16. 10:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne, max. ha majd gyereket akar, az előtt.

Ki tudja, hogyan viselkedne egy oltott, át nem vészelt, aki elkapja bárányhimlőt. Erre még nincs tapasztalat. Én legalábbis nem oltatnám egyenlőre.

2011. febr. 16. 10:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Én azért oltattam be az enyémeket, mert az oviban rendszeresen járvány van, viszont nekik nem bírom az istennek sem elmagyarázni, hogy ne vakargassák, így inkább elébe mentem. Egy 10 éves már valószínűleg megérti, hogy nem szabad vakarózni.

De ha továbbra sem kapja el, tartsa észben, mert terhesség alatt tényleg nem szerencsés elkapni.

2011. febr. 16. 11:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Mi átestünk rajta és nagyon kellemetle.

Álmában is levakarhatja .

Beoltatnám.

2011. febr. 16. 11:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is oltatnám.

Egyrészt nem egy kellemes betegség (engem 5 szúnyogcsípés is megőrjít, nemhogy sokszáz viszkető pötty...), másrészt terhesség alatt nagyon veszélyes (sőt terhesség nélkül felnőttkorban sokkal durvább, mint gyermekkorban)és előfordulhat, hogy még a tervezett előtt lesz terhes, és így nem tud majd oltatni csak végigrettegni a 9 hónapot.

2011. febr. 16. 12:24
 6/7 anonim ***** válasza:
van, amin át kell esni egy gyereknek szerintem....
2011. febr. 16. 13:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha fiam lenne, nem oltatnám be, mivel tényleg az a jó ha túlesik rajta. Viszont egy lánynál húzósabb a dolog... Annak idején én sem kaptam el és amikor a második kislányommal voltam 10 hetes terhes, akkor a nagyobbik lányom bárányhimlős lett. Ne tudd meg, hogy megijedtünk, pláne, hogy előző nap még együtt fürödtem vele. Terhesen ugyanis több okból is veszélyes elkapni ezt a betegséget, 2 napig át is költöztem anyámékhoz. Szerencsére nem kaptam el. Úgyhogy kislánynál tényleg javasolt az oltás, nehogy ő is egyszer ilyen stresszhelyzetbe kerüljön mint én. Fiút felesleges.
2011. febr. 17. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!