Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi okozhatja 2,5 éves kislányo...

Mi okozhatja 2,5 éves kislányomnál ezt?

Figyelt kérdés

"Tiszta ideg"

Röviden összefoglalva így tudnám leírni a gondunkat.

Elég gyorsan eltörik a mécses mostanában, igazából apróságokon. Ilyenkor fújtat, befogja a fülét, vagy tömi a szájába a kezét és látom rajta mennyire ideges. Ha ilyenkor magamhoz szorítom, megölelem akkor arra az időre lenyugszik. Ahogy egy kicsit lazítok és próbálom megtudni mi a baj, miért sír, rögtön kitör megint az "idegesség"

Hogyan kellene ezt kezelnem?

Alapból szófogadó, de nagyon aktív kislány. Itthon jól viselkedik az esetek nagy részében. Következetesen próbálom nevelni, vannak szabályok. Talán sok neki a szabály és nem tudja levezetni a dühét? Már nem tudom mit gondoljak?

2011. febr. 16. 09:10
 1/2 anonim ***** válasza:

szia,

voltunk ugyan ebben a helyzetben, csak fiúval. igazából már annyira tanácstalan voltam, hogy sírtam amikor ezt csinálta!! kb. 2-3 hétig tartott, hol kézrágás, hol játékdobálás, hol rugdosás volt a terítéken. az elején fegyelmezni próbáltam, de az nem jött be. azután jött a duma, hogy szóljon, ha nem sikerül valami, anya/apa majd segít és együtt megoldjuk. mert nálunk általában akkor volt ez, ha nem sikerült megcsinálnia valamit vagy nem engedtem. szóval egy idő után elfogadta a segítségünket és látta, hogy így is lehet. nálunk a magyarázás bejött, de sok türelem kell hozzá!! pár hét után pedig egyszerűen átment rajta ez az időszak.

Ági

2011. febr. 16. 09:36
 2/2 anonim ***** válasza:
Nagyobbik lányom csinált hasonlót, ő a haját tépdesde ilyenkor elég vehemensen. Ezt persze kinőtte kb. 3 éves korára, de az tény, hogy heves vérmérsékletű, ezen nem tudunk változtatni. Viszont ilyen "érdekes" dolgokat már nem csinál, ha ideges kb. olyanokat tesz mint a felnőttek (pl. ajtócsapkodás). Valószínűleg a te kislányod is kicsit hevesebb természetű, de ki fogja nőni az ökölrágást.
2011. febr. 17. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!