Másnak is "vándorol" a gyereke éjjel?
fiam 26 hós. Nem szó szerint vándorol, mert még rácsosban alszik és onnan nem tud kijönni, de már vagy 3 hónapja az van, hogy este szépen elalszik egyedül a saját szobájában a kiságyban (max 21.óra) és változó, hogy mikor (hajnalban, vagy még néha éjfél körül) szól, hogy anya! én átmegyek hozzá, ő már áll az ágyában, kis édes, egyik kezében a kis macija, a másikban a takarója, és mutat az ajtóra és mondja hogy ki!
mi ilyenkor kimegyünk a nappaliba, ott nagy ágy van, és ott alszunk reggelig tovább együtt ketten.
Azért nem a hálóba megyünk, mert hagyjuk apát aludni, ő korán kel, és az ottani ágy is kisebb valamivel.
Bevallom engem nem nagyon zavar ez az állapot, az a fő hogy aludjunk!
persze próbáltam már "leszoktatni" róla, de eddig sikertelen volt
Az én fiam 3 évesen is ezt csinálja. Érdekes, mert este rendesen elalszik a helyén, és akkor ébred fel, amikor én már félig alszom. De akkor is, ha este 10-kor fekszem le, meg akkor is, ha hajnali 4-kor. Mindig kb. fél órával az után, hogy én lefeküdtem. Szerintem arra ébred fel ilyenkor, hogy teljesen csönd van, nem szól a szobámban a tévé, vagy a számítógép, nem mászkálok már. Ilyenkor elkezd nyafizni, én meg félálomban sokszor nem is emlékszem rá, hogy áthoztam, csak reggel együtt ébredünk. Pedig már elterveztem párszor, hogy leszoktatom róla, csak tényleg ilyenkor félálomban öntudatlanul áthozom.
Meg szerintem most ki fogtok nevetni, de olyan is volt már, hogy én magam hoztam át, mert hát mi csak ketten vagyunk, és volt olyan, hogy éjjel horrort néztem, vagy Stephen Kinget olvastam, és annyira be voltam tojva, hogy inkább áthoztam a gyereket :D De azért ebből nem csinálok rendszert.
Az az érdekes, hogy a fiam ugye már nem rácsos ágyban alszik, mégsem jön át magától, hanem addig nyafog a saját szobájában, amíg érte nem megyek. Erre az éjszakai vándorlásra szerintem amúgy én szoktattam rá, de nem direkt. Amíg nagyon pici baba volt, és hajnali 5-6 között felébredt szopizni, akkor azt csináltam, hogy áttettem magam mellé, evett, és még egy órácskára visszaaludtunk. Hamar leszokott arról, hogy ilyen korán egyen, de ezt a hajnali átjövetelt megtartotta, csak egyre korábbi időpontra tolódott.
Az én fiam 2 éves kora óta, amióta nincs rács az ágyán, azóta vándorol.Nem mindig, de elég sűrűn előfordul hogy arra kelek, hogy valaki mászik rajtam, vagy hogy majd leesek az ágyról és a kis manóm ott van köztünk.
De volt már olyan is hogy reggel amikor felkeltem, nem találtam a kispárnámat.Hát a fiamnál volt.Úgy ellopta tőlem éjszaka, hogy fel sem tűnt. :)
De olyat is szokott csinálni, hogy felkel éjjel és csöndben játszik egyedül.Ezt is csak azért tudom, mert este mielőtt el alszunk, össze pakoljuk a játékát és amikor reggel kelek szét van pakolva a szobája ő meg alszik.
én 15hónaposan vettem ki a kiságyból és kapott egy egyszemélyes ágyat,ami 38cm magas.elé tettem egy garnitúra ágyneműt,ha leesik ne üsse agyon magát.néha volt rá precedens,hogy amikor leesett,nem volt ereje visszamászni,és ott aludt tovább.
na mióta biztonságosan le tudott mászni az ágyról,azóta vándorol ő is.hol hajnalban,hol éjfélkor...de jön,nagyon ritka az,hogy nem jön,vagy nem megyek érte.mondjuk 18hónaposan jött a tesó,és egy szobában vannak,és amiatt is jobb ha átjön vagy hozom,hogy ne ébresszék egymást ilyenkor föl.
nálunk is hozza a tigriscicát,és van hogy át szalad.igaz náluk van éjjeli fény,és csak 3métert kell jönnie.Néha azt sem tudom mikor jött át,olyan csöndben átjön.
még nem akarom leszoktatni róla.én is egyedül vagyok velük hétköznap,és legalább nem egyedül alszom az ágyban.
más lesz ha már a pici is átjön :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!