Honnan lehet tudni, hogy az allergiatol kohog vagy a hulestol?
Sajnos ez nehéz. Nekem nem a gyerekem, hanem én magam vagyok allergiás a porra, és én magam sem tudok sokszor rájönni, hogy mitől vannak a tüneteim. (Nem köhögök, hanem orrfolyás, nyálkaképződés, arcüreg fájdalom, orrdugulás nehezítik főleg az éjszakákat.)
Bármilyen röhejes, de tényleg enyhül, ha túl vagyok a betegségen. Talán abból veheted még észre, hogy plusz tünetek társulnak (láz, vagy más, ami a köhögésen felül van).
Ami sajnos biztos, hogy minden légúti betegség kb. dupla olyan lassan múlik el, mint azoknál, akik nem allergiásak, mert a nyálkahártya duzzanat összeadódik. :o(
Egyébként én is úgy jártam, hogy mondtam az allergológusnak, hogy nagyon fáj az arcüregem. Erre ő elküldött fül-orr-gégészhez. Elmentem. Arcüreg röntgen negatív. Mondta, hogy menjek vissza az allergológushoz. Idő közben elmúlt a dolog. (Gyerekeim miatt nem tudok állandóan orvoshoz rohangálni...)
Sajnos ez egy alattomos piszok rossz dolog, gyógyítani nem tudják, a tünetek felerősödése miatt megelőzni lehet, ha a gyerek szobáját, és főként fekvőhelyét megfelelően kialakítod, és ha sok pénzetek van, vegyetek egy atkaszívó porszívót (kb. 300 000), azzal tünetmentessé tehető gyakorlatilag a betegség, mert az felszívja az atkaürüléket is (ami a betegséget okozza, mert nem az állattal van a baj, nem is a porral, hanem az atkaürülékkel...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!