21 hós kisfiam belázasodott 38,8 fok. Semmi előzménye nem volt. Nem tudom mitől lehet ez? Kapott Panadol szirupot. Levitte a lázát de megint érzem mintha melegedne. Ha 4 órán belül magas lenne megint a láza akkor mit adjak neki? Nurofent?
Próbáld hűtőfürdővel levinni a lázát. Nálunk az segített, és ha letelt a 4 óra, megint Panadol.
Nálunk már volt 3 napos láz. Semmi más baja nem volt, csak a láz, persze bágyadt és elesett volt míg tartott a láz, de jókedvű volt, ha elmúlt neki. 3 nap múlva hirtelen leesett a hője, 36 körülire vagy alá is, aztán tele lett pöttyökkel. Másnap elvittem dokihoz, azt mondta ennyi volt, el is múlt.
Anyósom rémisztgetett, mikor meglátta a pöttyöket, hogy biztos rubeola, de én tartottam magam ahhoz, hogy ez csak 3 napos láz.
Torkát nézted?
Nálunk a bölcsiben most mandulagyulladásos-járvány és influenza-járvány van.
Persze nem hagyhattuk ki egyiket sem, sőt, mindkettőt egyszerre kapta el a kislányom... :-(
Nézd meg a torkát, tapogasd ki a nyirokcsomóit, és ha duzzadt, akkor vagy bacit, vagy vírust biztosan benyelt szegényke.
Én úgy tudom, hogy a Nurofen és a Panadol két különböző hatóanyagát váltva érdemes adni.
Van otthon Germicid vagy egyéb orvos által felírt kúpod? Mert azokat adhatod felváltva a Nurofennel. De ne csak azt nézd, hogy hány óránként szabad adni, hanem azt is, hogy 24 óra alatt mennyi a maximum.
Mindkét fiam átesett már a 3naposon és nagyon jellemző rá, hogy semmi egyéb tünet, és mint derült égből a villámcsapás, úgy jött a magas láz, amit elmulasztani nem lehetett, csak kicsit lejjebb vinni. Nálunk a 40.5 fok volt a maximum és 38.5 alá nem tudtam vinni sehogy.
Igyon nagyon sokat, tökmindegy, hogy mit!
Egyéb tünet jelentkezésekor orvos!
2. vagyok
Ha 3 napos láza van, az nem veszélyes rátok, úgy tudom herpesz-vírus okozza. Legalábbis nekem azt mondta a doki néni anno, hogy olyan családban fordul elő, ahol anyuka rendszeresen leszopogatja a gyerek cumiját. Hát az én fiam nem cumizik, viszont legtöbbször egy kanállal eszünk. Egyébként általában minden gyerek átesik rajta.
Milyen volt az éjszakátok? Van más tünet a lázon kívül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!