Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesen bölcsibe? Tapasztalatok?

2 évesen bölcsibe? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Nekem elszorul a gyomrom, ha rá gondolok, hogy bölcsibe kell adnom a kisgyerekem, mert vissza kell mennem dolgozni. Más is van ezzel így? Tudom, hogy a gyereknek kell a szociális fejlődéséhez és igényli is a gyerektársaságot, de nekem ez nagyon nehéz.:( Kérlek, írjatok tapasztalatokat. Gyesből sajnos nem tudunk megélni...Mi mindent kell majd vinni? Hogyan lesz a beszoktatás?
2011. febr. 11. 23:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
nem kell hogy elszoruljon a gyomrod! semmi rossz nem fog vele tortei! ha pedig a pici megerzi ,es igeis megerzi hogy te felted ot es sajnalod es egyebek akkor o valoba felni fog,mert azt hiszi majd hogy valami borzaszto helyre viszed,es akkor tenyleg szornyu lesz az egesz.idoben fel kell kesziteni, esetleg latogassatok el egy parszor es te is megnyugszol es neki se lesz idegen a hely.
2011. febr. 11. 23:34
 2/15 anonim ***** válasza:
80%

Az én kislányom is 2évesen megy bölcsibe,márciusban.Azért aggodom,hogy elöszőr biztos furcsa lesz nélküle,lesz hiányérzetem biztos.De én látom a kislányomon én már kevés vagyok neki.Tehát én nem félve gondolok erre.Nálunk a beszoktatás 2hét.Első napokban csak 1-2órára megyünk,majd egész délelöttre.Kiküldenek 20percekre,majd ott alvás.Kell vinni:pelenkát,szalvétát,törlőkendőt és egy váltás ruhát.

És tényleg ne aggódj.Ha meg valaki megszól érte,azzal végképp ne foglalkozz.

2011. febr. 12. 00:28
 3/15 anonim ***** válasza:
63%
es meg hozzateszem,hogy legtobb esetben a szuloknek kell a beszoktetas mert tul reagaljak a dolgot es a pici azer nem akar maradni mert erzi a tragikus hozzaallasat a szuleinek!sok szulo meg a mamanal se hagyja ott a babajat mert nem tud nelkule nyugodt lenni,ez szerintem nem a gyerek szeretetet igazolja hanem egoizmus! egy ismerosom 2 eves bekerult a korhazba(mondanom se kell sose olt el otthonrol anyja nelkul meg a mamaknal se)szegenyke 1 het alatt 2 kg-ot fogyott es teljesen kiborult idegileg! most akkor kerdem en ,hat akkor mi ez ha nem egoizmus? legysziiii!!!!! elvezni fogja nyugi!
2011. febr. 12. 08:20
 4/15 anonim ***** válasza:
bocsi! tele van hibaval,de azert erted ugye?nincs magyar billentyuzetem egyenlore.
2011. febr. 12. 08:23
 5/15 anonim ***** válasza:
73%
Lehet, hogy én furán működöm, de egyáltalán nem aggódtam, hogy két évesen bölcsibe megy a fiam. Neki is sokat meséltem róla már egy évvel korábban is, hogy milyen jó lesz, lesz sok gyerek, meg sok játék, ott fog majd ebédelni, meg aludni délután, aztán alvás után anya majd megy érte. Tudta hogy mi vár rá, és ő is menni akart már nagyon. Nem is volt soha semmi gond, nem volt sírás rívás. Persze amikor délután mentem érte, mindig nagyon örült nekem, de reggel is mindig örömmel ment be a csoportszobába.
2011. febr. 12. 09:26
 6/15 anonim ***** válasza:
85%
Kisfiam kedden kezdi a bölcsit.Hétfőn lesz 2 éves. Maradtam volna vele itthon, de nem lehet. Egyenlőre én is nagyon ideges vagyok, és félek tőle. Nekem nehezebb lesz szerintem tőle elválni. Ő egy barátkozós kisfiú, remélem nem lesz gond. Felé próbálom mutatni, és mondani neki, hogy milyen jó lesz neki, de a lelkem mélyén nem ezt érzem sajnos.
2011. febr. 12. 09:54
 7/15 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Mi is 2 évesen kezdtük a bölcsit, a szokatással semmi probléma nem volt, sose sírt a kislányom, nagyon hamar beilleszkedett, azóta is imád bölcsibe járni. Még hétvégén is úgy kel fel, hgyo "megyek bölcsibe" :) (Szeptemberben kezdtük)

Nagyon jót tesz a gyerekeknek, ennyi idősen már nem elégíti ki egy gyerek igényét, ha egész nap csak az anyukájával van.

A kislányom mióta bölcsis, már teljesen egyedül öltözik, rengeteg mondókát és dalt megtanult, csak pozitívumot tudok mondani.

Egyetlen negatívum a betegségek, de ez nem a bölcsőde, hanem a közösség "hibája", tehát az a gyerek, amelyik nem jár bölcsibe,óvodában kapja el az összes fertőzést.

NE izgulj, sztm a szülőt jobban megviseli, mitn a gyereket, bár ha látod, hogy a gyerekednek mennyire jó, és milyen jól érzi magát, te is hamar túlteszed magad rajta!

2011. febr. 12. 13:46
 8/15 anonim ***** válasza:

Tapasztalatok? Hát nem jók, pedig magával a bölcsivel nem volt baj. Nagyobbik lányom kb. 26 hónaposan lett bölcsis, a bölcsi még az ő tempójában is 5 perc sétára volt tőlünk, 8-ra kellett beérni. Na, ez már bajos volt, ugyanis ő nagyon angy alvó volt, este 7-től másnap reggel 9-ig nyomta általában. Így a bölcsis időszakban volt olyan, hogy már csütörtökön szós zerint hullafáradt volt. Ez persze jó kis melegágya volt a betegségeknek, 1 hónap alatt 3 kg-t fogyott, volt, hogy 1 hétig nem tudtuk stabilan levinni a lázát. Meg is alapozta az immunrendszerét, kb. 4 éves koráig szinte minden hónapban megbetegedett. Az étvágyát azóta sem tudtam visszahozni, pedig kicsinek kimondottan jó étvágyú gyerek volt. :(

Beszokni hamar beszokott, bár azért persze reggelenként voltak sírások időnként, de nem volt jellemző. Egyik ismerősöm bölcsis néni, ő maga is azt mondta, hogy a gyerek immunrendszere nagyjából 3 éves korára érik meg, előtte nem javasolt közösségbe küldeni. És a szociális fejlődés szempontjából is bőven elég neki 3 éves koráig a játszótéri társasági élet. De tudom, az ember pénzből él, én sem jókedvemből adtam be annak idején. Most szerencsém van a 2. kislányommal, mert a szüleim már nyugdíjasok és 3 éves (ovis) koráig ők fognak vigyázni rá.

Sajna a bölcsi egy szükséges rossz, hiába, hogy jók a gondozók meg tanul egy csomó érdekeset, de testileg-lelkileg ki is készül abba, hogy ilyen fiatalon közösségbe kerül.

2011. febr. 17. 18:48
 9/15 A kérdező kommentje:

Hú, hát eléggé elkeserített az utolsó komment!:(

De az biztos,hogy gyerek és gyerek közt is óriási a különbség. Az én kisfiam már most igényli a társaságot, szerintem ez gyerekfüggő. 1+1/2 éves. Az immunrendszere igen, 3 éves korára alakul ki teljesen, de több gyerekorvos azt mondta, hogy ha nem bölcsibe akkor majd oviban kapja el a betegségeket. Szerintük pedig nyugodtan mehet bölcsibe. Na persze egy kis orrfolyással, kis náthával nyugodtan be lehet adni a gyereket, de ha lázas, vagy komolyabb baja van nem szabad. Ezt sok anyuka nem tartja szem előtt.:( Ha nem jön be úgymond a bölcsi, addig munkanélkülin leszek, és jól összehúzzuk a gatyaszíjat, de remélem nem kerül erre sor. Az Ő érdeke és boldogsága, egészsége az ELSŐ! Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Sok hasznosat olvastam.

2011. febr. 19. 15:02
 10/15 anonim ***** válasza:

Teljesmértékben gyerekfüggő, én már 1-2 hónappal a bölcsi előtt elkezdtem a bölcsis napi rutint a kislányommal megszokatni, 7-kor keltünk 11.45-től ebéd, déltől alvás, este is max, 20.30kor alvás.

A betegségeket ahogy írtad, ha nem lesz bölcsis akkor az oviban fogja elkapni az összeset, ez nem a bölcsőde, hanem a közösségbe kerülés hatása. Erre élő példa a szomszédunk, aki 3 éves koráig anyatejet adott a gyerekének és 4 évesen adta óvodába (nem is 3), az első évben kb. 2 hetet járt havonta oviba, mert állandóan beteg volt.

A kislányom csoportjában is volt olyan aki nehezebben szokott be, de 1-2 hónap után már velük sem volt semmi gond. Ill. vannak egész kicsik is 1-1,5 évesek majdnem azt kell mondanom, hogy ők szoktak be a legkönnyebben, és nagyon szeretik a bölcsit.

Mi 2 évesen kezdtük, a betegségeket leszámítva (sajnos a héten magas lázzal feküdt itthon a kislányom) nagyon jó a bölcsi, rengeteget fejlődnek, okosodnak, önállósodnak a gyerekek, és utána az ovival már nem lesz semmi gond.

Remélem nektek is pozitív tapasztalataitok lesznek a bölcsivel!

2011. febr. 19. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!