2 évesen bölcsibe? Tapasztalatok?

Az én kislányom is 2évesen megy bölcsibe,márciusban.Azért aggodom,hogy elöszőr biztos furcsa lesz nélküle,lesz hiányérzetem biztos.De én látom a kislányomon én már kevés vagyok neki.Tehát én nem félve gondolok erre.Nálunk a beszoktatás 2hét.Első napokban csak 1-2órára megyünk,majd egész délelöttre.Kiküldenek 20percekre,majd ott alvás.Kell vinni:pelenkát,szalvétát,törlőkendőt és egy váltás ruhát.
És tényleg ne aggódj.Ha meg valaki megszól érte,azzal végképp ne foglalkozz.

Szia!
Mi is 2 évesen kezdtük a bölcsit, a szokatással semmi probléma nem volt, sose sírt a kislányom, nagyon hamar beilleszkedett, azóta is imád bölcsibe járni. Még hétvégén is úgy kel fel, hgyo "megyek bölcsibe" :) (Szeptemberben kezdtük)
Nagyon jót tesz a gyerekeknek, ennyi idősen már nem elégíti ki egy gyerek igényét, ha egész nap csak az anyukájával van.
A kislányom mióta bölcsis, már teljesen egyedül öltözik, rengeteg mondókát és dalt megtanult, csak pozitívumot tudok mondani.
Egyetlen negatívum a betegségek, de ez nem a bölcsőde, hanem a közösség "hibája", tehát az a gyerek, amelyik nem jár bölcsibe,óvodában kapja el az összes fertőzést.
NE izgulj, sztm a szülőt jobban megviseli, mitn a gyereket, bár ha látod, hogy a gyerekednek mennyire jó, és milyen jól érzi magát, te is hamar túlteszed magad rajta!

Tapasztalatok? Hát nem jók, pedig magával a bölcsivel nem volt baj. Nagyobbik lányom kb. 26 hónaposan lett bölcsis, a bölcsi még az ő tempójában is 5 perc sétára volt tőlünk, 8-ra kellett beérni. Na, ez már bajos volt, ugyanis ő nagyon angy alvó volt, este 7-től másnap reggel 9-ig nyomta általában. Így a bölcsis időszakban volt olyan, hogy már csütörtökön szós zerint hullafáradt volt. Ez persze jó kis melegágya volt a betegségeknek, 1 hónap alatt 3 kg-t fogyott, volt, hogy 1 hétig nem tudtuk stabilan levinni a lázát. Meg is alapozta az immunrendszerét, kb. 4 éves koráig szinte minden hónapban megbetegedett. Az étvágyát azóta sem tudtam visszahozni, pedig kicsinek kimondottan jó étvágyú gyerek volt. :(
Beszokni hamar beszokott, bár azért persze reggelenként voltak sírások időnként, de nem volt jellemző. Egyik ismerősöm bölcsis néni, ő maga is azt mondta, hogy a gyerek immunrendszere nagyjából 3 éves korára érik meg, előtte nem javasolt közösségbe küldeni. És a szociális fejlődés szempontjából is bőven elég neki 3 éves koráig a játszótéri társasági élet. De tudom, az ember pénzből él, én sem jókedvemből adtam be annak idején. Most szerencsém van a 2. kislányommal, mert a szüleim már nyugdíjasok és 3 éves (ovis) koráig ők fognak vigyázni rá.
Sajna a bölcsi egy szükséges rossz, hiába, hogy jók a gondozók meg tanul egy csomó érdekeset, de testileg-lelkileg ki is készül abba, hogy ilyen fiatalon közösségbe kerül.
Hú, hát eléggé elkeserített az utolsó komment!:(
De az biztos,hogy gyerek és gyerek közt is óriási a különbség. Az én kisfiam már most igényli a társaságot, szerintem ez gyerekfüggő. 1+1/2 éves. Az immunrendszere igen, 3 éves korára alakul ki teljesen, de több gyerekorvos azt mondta, hogy ha nem bölcsibe akkor majd oviban kapja el a betegségeket. Szerintük pedig nyugodtan mehet bölcsibe. Na persze egy kis orrfolyással, kis náthával nyugodtan be lehet adni a gyereket, de ha lázas, vagy komolyabb baja van nem szabad. Ezt sok anyuka nem tartja szem előtt.:( Ha nem jön be úgymond a bölcsi, addig munkanélkülin leszek, és jól összehúzzuk a gatyaszíjat, de remélem nem kerül erre sor. Az Ő érdeke és boldogsága, egészsége az ELSŐ! Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Sok hasznosat olvastam.

Teljesmértékben gyerekfüggő, én már 1-2 hónappal a bölcsi előtt elkezdtem a bölcsis napi rutint a kislányommal megszokatni, 7-kor keltünk 11.45-től ebéd, déltől alvás, este is max, 20.30kor alvás.
A betegségeket ahogy írtad, ha nem lesz bölcsis akkor az oviban fogja elkapni az összeset, ez nem a bölcsőde, hanem a közösségbe kerülés hatása. Erre élő példa a szomszédunk, aki 3 éves koráig anyatejet adott a gyerekének és 4 évesen adta óvodába (nem is 3), az első évben kb. 2 hetet járt havonta oviba, mert állandóan beteg volt.
A kislányom csoportjában is volt olyan aki nehezebben szokott be, de 1-2 hónap után már velük sem volt semmi gond. Ill. vannak egész kicsik is 1-1,5 évesek majdnem azt kell mondanom, hogy ők szoktak be a legkönnyebben, és nagyon szeretik a bölcsit.
Mi 2 évesen kezdtük, a betegségeket leszámítva (sajnos a héten magas lázzal feküdt itthon a kislányom) nagyon jó a bölcsi, rengeteget fejlődnek, okosodnak, önállósodnak a gyerekek, és utána az ovival már nem lesz semmi gond.
Remélem nektek is pozitív tapasztalataitok lesznek a bölcsivel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!