Hogy kezeljem a 28hónapos fiam hisztijeit?
annyira akaratos,és hisztis,csak azért is megcsinálja a dolgokat,és kinevet.ha meg rászólok/felemelem a hangom,akkor földnek veri magát,és torka szakadtából üvölt.Egyszerűen már nem bírom idegekkel,hogy kérem szépen,rászólok erélyesen,de csak nem hagyja abba ,vagy nem csinálja amit kérek!
És ott van még a 8hónapos kicsi is.akit ha nem veszek föl,szintén sír,de ha fölveszem,vele foglalkozom,a nagy kezdi a "rosszalkodást".Nem tudok 2 felé szakadni,és segítségem meg nincs
Enyhe hisztiről nem szabad tudomást venni. Ha rászólsz, azzal eléri, amit akart, vele fogsz foglalkozni. És a negatív foglalkozás is foglalkozás. Ha ledobja magát a földre, hagyd ott. Mindig nyugodt hangon beszélj hozzá.
Súlyosabb hisztinél érdemes kiemelni a szituációból. Megfogod, átviszed egy másik szobába és leteszed. Utánad fog menni, de vidd vissza. Hamar megtanulja a rendszert.
De soha ne ordíts vele, ne verd meg, ne önts rá hideg vizet.
Hidd el, tapasztalatból beszélek. Éppen a negyedikkel élem át a hisztis időszakot, miközben tesót várunk. A nagyok között van egy 1 év korkülönbséges párosom, és ez náluk is működött.
köszönöm szépen.Már próbálkoztam olyannal,hogy etettem a kicsit (vacsora kanállal,kínáltam kér e,de nem kapta meg a kanalam),kiverte a hisztit és dühöngött,csapkodott,1x rászóltam,hogy most befejezhetnéd,mert az öcsi is sírni fog,megijed tőled.semmi reakció,folytatta,én meg nem törődtem vele.5-7perc után odajött és megsimogatta az arcom.
de ezt mégsem lehet bárhol alkalmazni.pl az utcán.tegnap is mert nem az lett amit ő akart,négykézláb ereszkedett és mászott a sárban...persze akkor vannak legtöbben az utcán :-(
a másik,az apuka csak 7végente jön haza és eléggé engedékeny,akár csak a nagypapa(bár neki érdekes mód alig alig hisztizik).És nem igazán értik meg az "ilyen nevelési elveket".
De azért próbálkozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!