Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogyha nem szeret...

Mit tegyek, hogyha nem szeret engem a gyerek?

Figyelt kérdés
2 hete au pair vagyok, egy 2 és fél éves kislánnyal kell foglalkoznom. Azért vettek fel, hogy angolul tanítsam (francia az anyanyelve), tehát mindig csak angolul kell hozzá beszélnem, de mivel nem érti, amit mondok, nagyon utál velem játszani. Szerintem mondjuk hülyeség szegény gyereket így összezavarni, ráérne még bőven idegen nyelvet tanulni, de ezt a szülők döntik el... Már próbáltam mindenféle érdekes játékokat kitalálni, de nem érdekli semmi, már azt is mondta, hogy utál engem :( Mit tegyek, hogy megkedveljen?
2011. febr. 5. 22:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Beszélsz franciául amúgy? Mert ha igen, én nem bírnám megállni, hogy ne a saját nyelvén kezdjem a barátkozást, aztán szépen lassan felváltva, majd csak angolul. A szülőkkel is meg kell ezt beszélni, mert úgyis észre fogják venni a kislányon, hogy nem szeret veled lenni.
2011. febr. 5. 22:52
 2/4 A kérdező kommentje:
A szülők azzal vannak, hogy ne beszéljek vele franciául (nem is beszélem olyan jól), mert meg kell szoknia az angol nyelv hangzását stb. és hogy az még jobban összezavarja, ha felváltva beszél vele több nyelven ugyanaz a személy. Mondtam nekik, hogy semmi értelme az egésznek, ha egyszer nem érti a gyerek, amit mondok, de meg vannak győződve róla, hogy előbb-utóbb érteni fogja. Egyébként azóta nem javult a helyzet... :(
2011. febr. 14. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Biztatásként, nálunk a bölcsis csoportban van egy koreai kislány aki egy árva mukkot sem beszélt magyarul amikor beadták a bölcsibe. Konkrétan a beszoktatása is abból állt, hogy a szülők reggel beadták, azután csá, este mentek érte. A gondozók természetesen nem beszélnek koreaiul :)

Kb. 2 hét a pokol volt, végigüvöltötte az egész napot szegény, mindenkitől félt, mindenkit "utált". Azután fokozatosan egyre kevesebbet sírt és kb 1 hónap után teljesen elfogadta a gondozókat. A nyelv abszolút nem zavarja, sőt szépen érti amit mondanak neki és már mond magyar szavakat. Ehhez azért kb. 4-5 hónap kellett. Otthon a szülők csak koreaiul beszélnek, nem is tudnak magyarul.

Szóval türelem és kitartás, nehéz lesz, főleg az eleje, de sikerülni fog, ez biztos. Most még óriási benne az ellenállás, főleg 2,5 évesen a dackorszak miatt is.

Próbálj beszélni a szülőkkel hogy most kezdetben csináljatok minél több közös programot, közös játékot, éreztessék hogy Te is a család része vagy, kedvelnek Téged. Általában akit "anya szeret" azt a kicsik is elfogadják.

Lehetőleg fokozatosan adják át a kicsi gondozását, próbáld napról napra átvenni tőlük az egyes teendőket és szerintem zökkenőmentesebb lesz. Reméljük partnerek lesznek ebben!

Ez a "nesze itt a dadus, szokj hozzá" módszer a koreai kislány bölcsis beszoktatására hajaz: nem igazán európai, pláne nem gyermekbarát...

2011. febr. 15. 14:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom hogy a szülők nem csinálnak rosszat. Ezt csak így lehet.. Igen, hónapokig tart. Kb. 3 hónap lesz amíg mukkot nem ért, de könyörgöm az anyanyelvét hogy kezdte tanulni? Egy évig csak feküdt, gügyögött és figyelt, egy mukkor nem értett csak a hanglejtést, mimikát. Bele fogtok jönni. Sajnos Te szívsz leginkább, mert neked nem sok jó származik belőle. A kicsinek igen, csak ő meg azt még nem érti.

Ne beszélj vele franciául. Gesztikulálj, mutass mindent amit épp csinálsz, esetleg készíts neki kártyákat (pl. ül egy kislány az asztalnál és eszik)és tedd ki egy táblára és naponta ismételgesd a képre mutatva, hogy EAT, SHE IS EATING, stb.

Hamar belejöttök!

2011. febr. 15. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!