Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Letört a kétévesem fogàbó...

Letört a kétévesem fogàból egy jó darab. Semmit nem csinál ilyenkor a fogorvos?

Figyelt kérdés
Nálatok,ha volt ilyen, mit csináltak vele? Azt olvastam itt, hogy semmit:( annyira sajnálom szegényt! Nemcsak letört, látom, hogy piros-véres az iny a fog körül. Tegnap sírt evés közben, ma egy nyekkenés sem volt. Én sírok helyette is:(
2011. febr. 5. 16:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Sajnálom!Az én kisfiamnak mikor még csak 2foga volt alul abból az egyik totál letört a töve az ínyben van!Nem csinálnak vele semmit!Figyelni kell be ne gyulladjon és ennyi!Ha nő a csontfog akkor majd szépen kinyomja!
2011. febr. 5. 16:54
 2/12 A kérdező kommentje:
Gyulladt, véres körülötte az iny, gondolom lóg kicsit. Épp tökmagot eszik sajtos ruddal, meg pudinggal. Ha kérdezem, fáj e a foga, azt mondja nem....mondtam neki, rágjon hátul, most mindent odatöm. Mi lesz, ha napokig ilyen marad az inye? Jajj, bakker...
2011. febr. 5. 17:09
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekünk is ilyen volt pár napig!Kicsit piros volt a foga körül és fel volt dagadva!Ez normális!Ha gondolod tantum verde oldatot rakhatsz rá neki!!De azért hétfőn elvinném a fogorvoshoz!!Jobb a megnyugvás!!Mi is voltunk....fél évente kell vinni kontrollra hogy minden rendben legyen!:)
2011. febr. 5. 18:08
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha mozog neki akkor vidd el dokihoz, mert sérülhetett a fogbél. Kisfiamnak is letört egy darab, elvittem dokihoz is. Azt mondta, hogy jól tettem, de nincs gond, mert nem mozog. De ha mozog, akkor mindenképpen doki(ő mondta). Van olyan eset, hogy ki kell húzni.
2011. febr. 5. 18:33
 5/12 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnak 10 hónaposan tört le az egyik első metszőfogából egy darab, de nem okozott gondot (nem volt gyulladt és nem mozgott, mint nálatok). Csak másfél év múlva vettem észre, hogy egy kicsit szürkébb ez a fog, mint a többi. Ekkor vittem el fogorvoshoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg az eséskor elhalt a fog és szép lassan majd elveszíti, ha nem okoz fájdalmat akkor semmiképpen sem nyúl hozzá...
2011. febr. 5. 19:14
 6/12 A kérdező kommentje:
Szüzérmék voltak vacsira, jó rágós:), meg tészta, evett simán, ezt nem értem. Kicsit lohad a körülötte lévő inyduzzanat. Rettentően fél minden dokitól, idegentől, ezért csak a legritkább esetben viszem. Figyelem a fogat, ha más lesz a szine, vagy napokig gyulladt, viszem fogdokihoz. Addig nem piszkálom. Nagyon köszi Nektek!
2011. febr. 5. 20:52
 7/12 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez volt. Most rögtön tuszakold be egy autóba vagy egy taxiba és vidd el orvoshoz! Akármi lehet. Lehet, hogy meg is műtik.

Többnyire azonban nem csinálnak vele semmit. Esetleg kicsit megcsiszolják ha éles a törés. Lehet, hogy a fog el fog színeződni (bebarnul), ez ellen nem lehet semmit se tenni, majd 6-7 éves korában kiesik a fogacska. :/

2012. júl. 15. 20:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem baj, hogy akérdező másfél évvel ezelőtt tette fel a kérdését?
2012. júl. 17. 11:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen:) furcsáltam is, hogy most jött rá még válasz:) ha valakinek aktuális még: sehova nem vittem, mármint dokihoz. Az egyik foga mostanság elkezdett szürkülni,tehát az elszineződés elindult sajnos.
2012. júl. 19. 04:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Bocs benéztem a dátumot. :)
2012. júl. 19. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!