Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerek is ilyen okos?

Más gyerek is ilyen okos?

Figyelt kérdés
Nekem még nincs saját gyerekem,keresztfiam 2 éves 9 hónapos.Nekem szokatlanul furcsa ,hogy miket csinál ez a gyerek.1 és fél éves korától folyékonyan beszél,nem volt 2 éves,mikor a 30 darabos puzzlet kirakott,rengeteg mondokát ,éneket tud,kifestőzik,úgy fogja a ceruzát mint egy nagyobb ovis.És sorolhatnám.A ti gyereketek miket csinál ebben a korban?
2011. febr. 4. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
bebízonyította, hogy E=m*c2.
2011. febr. 4. 20:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Hasznosabb választ vártam volna
2011. febr. 4. 20:52
 3/9 anonim ***** válasza:
az én csoportomba az 5 éves Márk egyedül tanult meg olvasni.bármit elolvas amit kérsz folyékonyan
2011. febr. 4. 20:54
 4/9 anonim ***** válasza:

jóvanna bocs. :)

Nekem még nincs ilyen idős a nagyobbik, de szép teljesítménynek tűnik amit te írtál.

2011. febr. 4. 20:56
 5/9 anonim válasza:
Én is tudtam ezeket mindet :D Mármint amit a kérdező leírt, meg ami a 2. válaszban van. Ehhez képest nem vagyok "zseni", egyetemi közegben átlagosnak számítok. Na jó, az okosabbak közt vagyok, de nem vagyok valami hiper szuper akárki...
2011. febr. 4. 20:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Barátnőm fia is ennyi idős, ő is korán beszélt, ma már 2,5 évesen folyékonyan érthetően beszél versel, rajzol fest gyurmázik, gitározik játékiból énekrl hozzá, nagyon ügyes okos.

Lányom 2 éves, semmit nem mondd, de ennyi idősen a fiú már az orrát is kifújta maga, lányom meg nem tudom megtanítani.

2011. febr. 4. 21:11
 7/9 anonim ***** válasza:
89%

Az én fiam 2 éves 3 hónapos. Ismeri az ABC összes betűjét, a számokat 1-10ig, kb. 10 színt tud biztosan megkülönböztetni, illetve 10-15 autómárkát is megnevez/megmutat.

VISZONT

Nagyon kevés állatot nevez meg, egyszerűen nem érdeklik. Akárhányszor előveszünk valami képeskönyvet, azonnal a betűket kezdi el mutogatni 1 éves kora óta. Ezenkívül elég bénácska még az evőeszközökkel, pedig azt is sokat gyakoroljuk.

Összességében felesleges összehasonlítgatni a gyerekeket szerintem. Lehet, hogy az én fiamnál is kuriózumnak számítanak a fenti dolgok, de 6 év múlva egyáltalán nem lesznek ezek extra dolgok. A többi gyerek is ismerni fogja a betűket, számokat, meg az én fiam is az állatokat, növényeket. Őt most ezek a dolgok érdeklik, de később kénytelen lesz megtanulni másokat is. Nem is szoktam ezeket a dolgokat senkinek sem mondani a környezetemben, mert akkor csak csodabogarat csinálnának a fiamból, pedig ő is teljesen normális, átlagos gyerek csak éppen más érdekli most mint a kortársait.

2011. febr. 4. 21:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem íróval. Teljesen felesleges ilyen korban összehasonlítani a gyerekeket. Kb. kiskamasz korra dől csak el -vagy még akkorra sem- hogy ki miben mennyire tehetséges, okos...

Egy egyévesen nagydumás gyerek simán lehet osztályutolsó buta tök később...és fordítva...

2011. febr. 5. 00:31
 9/9 anonim ***** válasza:
szerintem nagyon okos.Nekem pont 2 éves a kisfiam.igaz,hogy az összes szint felismeri,meg a csíkos,pöttyöst,kockást,mondatokban beszél,elszámol 4 ig,úgy hogy megszámolja amit számol,nem csak emlékezetből hadarja.A betűkkel nem foglalkozok,nem is kell.már nem tudok olyan állatot mutatni neki,amit nem ismer fel,de eszébe se jutna kirakni egy kirakót.meg még jó pár hiányossága van.De ez abszolút nem baj,sőt,véleményem szerint a túl sok,és nehéz információ se jó egy gyereknek.a gyerekek is olyanok mint mi felnőttek.különbözünk,van aki reál téren okosabb,van humán téren.Ilyenek a gyereke is,biztos van hiányossága a kisfiúnak is,de ez így jó.
2011. febr. 5. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!