Munkahelyetek hogyan áll ahoz, ha beteg gyermeketekkel kénytelenek vagytok táppénzre menni?
Igazából nekem sincs segítségem. Most kezdjük majd a bölcsit. Ha beteg lesz megyek vele táppénzre, más megoldás nem lesz. Csak én szerencsésebb helyzetben vagyok, mert gyes mellett megyek vissza, így nem nem rúghat ki, védett vagyok. De amint lejár a gyes, rögtön ki rúghat. Egyébként ilyen esetben fenyegetőzz egy kicsit munkaügyi bírósággal, az szokott hatni.
Az meg az én magán véleményem, hogy ez nem szép dolog a nagyszülőktől. Nálunk szüleim, és anyósom is boldogan vállalná, de nem itt laknak. Meg egy beteg gyerek csaka z anyjával van meg, főleg ha még nincs jól. Utána már más dolog, ha már csak pihiznie kell még otthon.
Munkaügyi bíróság...Persze...
Tegyük fel, anyuka dolgozik teljes munkaidőben, reggel 8-tól 16-ig. Elmegy táppénzre. Főnök közli, hogy nézzen más munka után. Anyuka megemlíti a munkaügyi bíróságot. Főnök pedig úgy dönt, oké, anyuka fenyegetőzik, hát ő meg beosztja délutános műszakba, meg hétvégére....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!