Többször olvastam már itt különböző témában, hogy valaki babája (általában egy év körüliek) tízóraira vagy uzsonnára túrórudit vagy tejszelet, esetleg krémtúrót kap. Hogy lehet elég egy ilyen icipici adag egy babának? Az én fiam tízóraira is ugyanúgy 200g körül eszik (10 hónapos).
Vagy úgy van esetleg, hogy reggeli és ebéd között eltelik 4-5 óra, és ebben az időben kapja a gyerek a túrórudit? Mert így talán értem is. Nálunk reggeli után kb. 3 órával van tízórai, majd 4-4,5 órával később ebéd.
Vagy másnál is úgy van időben, mint nálunk, csak az én fiam eszik átlagon felül sokat? Pedig nem kövér, mindig pont annyi kiló, amennyi a nagykönyvben meg van írva, centire pedig még hosszabb.
2011. febr. 3. 16:25
1/8 anonim válasza:
Igaz kisfiam már 2 éves, de előtte is így volt. 7-8 körül reggeli, 10 körül tízórai, 12-13 körül,ebéd, 16 körül uzsi, 18-19 vacsi.
2011. febr. 3. 16:36
2/8 anonim válasza:
Szia! Teljesen jól eszik a kisfiad, és tízóraira, uzsonnára tutira nem elég egy túrórudi. A fiam 1 éves, most kapott először túrórudit, de ebéd után csak úgy nassolni. 1 perc alatt eltüntette. Minden jót Nektek!
3/8 anonim válasza:
Ő is ilyeneket kap, meg joghurtot. Mikor mit, de csak ilyen kajákat, tehát semmi kenyérféle vagy hasonlók, mert akkor lőttek az ebédnek.
4/8 anonim válasza:
A 3. válasz az enyém. Első
2011. febr. 3. 16:37
5/8 A kérdező kommentje:
Aha, értem, köszi!
Igen, nálunk egyáltalán nem működne az ebéd 12-13 óra körül - illetve de, ha nem enne ennyit tízóraira. Így nálunk, mint írtam, ebéd 2-fél 3 körül van, uzsonna 6 körül, és 9-10-kor vacsora (tápszer). Későn fekszik, tudom, de nekünk így jó. A férjem általában 6 körül ér haza a munkából, ha a gyerek lefeküdne fél 8-8 körül, alig lennének együtt. Majd ha suliba jár, más lesz... :)
2011. febr. 3. 16:44
6/8 anonim válasza:
Még kicsi a babád,ilyen korban jó igy,de később már meg fog változni az evések és alvások időpontja. Pl bölcsiben-oviban fél 12-12 körül már ebédelnek. Szóval a reggeli és az ebéd között 4 óra telik el,igy 10 óraira bőven elég pl 1 túrórudi. Én babám 19 hónapos,ő 8 fél 9 körül reggelizik,tizórait nem is szokott kapni,mert legkésőbb délben ebédel.
2011. febr. 3. 17:26
7/8 anonim válasza:
Ebéd után alszik 1x, vacsi 7 körül,9 körül alvás.
2011. febr. 3. 17:28
8/8 anonim válasza:
Nalunk is kimarad a tizorai, mert 6kor szopizik, 8.30-9.00 fele reggeli, es mar 11.30kor ebed,mert ebed utan hozzuk el a nagyot az ovibol. Igyekeznunk kell, mert a pici ebed utan alszik. 1 eves. Folyadekkal termeszetesen kinalom delelott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!