Nem tudom, hogy áljjak hozzá ehhez a macivigasztalós játékhoz. Mit gondoltok?
A két éves lányom azt kezdte játszani nemrég nagy lelkesedéssel, hogy a kezembe nyomja a macibábot, akinek a kedvenc játékául egy cumit nevez ki. A játék abból áll, hogy ő elveszi a cumit a macitól, aki erre sír, mert az a kedvenc játéka (ha más reakciót próbálok eljátszani, rámszól, hogy most sírjon a maci!), majd erre rögtön visszaadja a macinak a cumit, aki megköszöni azt, megvigasztalódik, és ad két puszit, s ezután a lányom nagy boldogan magáhozöleli, aztán kezdődik előről a jelenet a cumielvétellel. Ezt százszor is képes lenne eljátszani. (Amúgy már 16 hónapos kora óta nem cumizik, sírás nélkül vált meg tőle, és ha véletlenül a kezébe kerül a kamrakutakodás közben, akkor sem veszi a szájába, tehát egyáltalán nem a saját cumihoz való viszonyulását jeleníti meg a maciban.)
Most ez a játék jó, mert örömét leli a vigasztalásban, vagy rossz, mert örömét leli a megríkatásban? Hamarosan bölcsibe viszem, és hát azt mégsem szeretném, hogy azzal szórakozzon, hogy kénye kedvére ríkatja meg vagy épp fakasztja jókedvre a gyerekeket aszerint, hogy épp elveszi vagy visszaadja nekik a játékukat.
Mentségére szóljon, hogy legtöbbször eldobja a cumit, és elveszett, keressük meg felkiáltással ered a nyomába, majd adja oda a szomorkodó macinak...

Ez egyáltalán nem rossz dolog, a vigasztalást "gyakorolja".
A kisfiam ha leesik valami akkor felveszi magához öleli, és puszilgatja majd mondja hogy "jól van".Van hogy ő maga dobja le a földre a játékot, majd megvigasztalja.
Nem gondolom hogy ez rossz lenne.
Igen, én is jónak találom a vigasztalás gyakorlását. Viszont kicsit ijesztő a maci sírását váró mosolya, amikor elveszi tőle a cumit. Mintha nem csak a vigasztalás tetszene neki, hanem az is, hogy sírásra fakasztja a macit.
(most látom csak a hibát a címben, sajnos már nem tudom kijavítani, természetesen áljjak helyett álljak állna ott, nem tudom, hogy sikerült így írni.)
Köszönöm a választ!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!