Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekek szocializációja-vé...

Kisgyerekek szocializációja-vélemények?

Figyelt kérdés
Ha közösségbe viszitek 1 év körüli gyereketeket, akkor a játék közben kialakuló 'nézeteltérések' esetén igazságot tesztek, vagy hagyjátok, hogy hadd vívják kicsiny 'harcukat'?-persze nem durva fizikalitásra gondolok! pl. ne vedd el, az az ő babája, ő játszik vele, stb. Kíváncsi vagyok véleményetekre!
2011. febr. 2. 12:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Én nem szólok bele semmibe, bár durva támadás eddig nem érte a kisfiamat, akkor nem tudom, hogyan reagálnék. Olyan volt, hogy a játszótéren már 5 kisautót ölelgetett egyszerre, és ebből egy kisfiú egyet el akart kérni, de a fiam mindet szerette volna magánál tartani. Akkor mondtam neki, hogy elég lesz neki 4, adja oda az egyiket. Szóval próbálom jószívűségre nevelni, de az utolsóját nem kell hogy odaadja csupán felebaráti szeretetből. :-)
2011. febr. 2. 12:03
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi többek között ezért nem visszük a gyerekeket egy bizonyos játszótérre. Amikor már harmadjára fordul elő, hogy a gyerekem a saját játékával játszik és odajön egy másik gyerek, kikapja a kezéből a játékot, az anyja meg mosolyogva mondja, hogy majd lerendezik a gyerekek. Hát nem. Sehonnan nem fogja tudni az a másik gyerek, hogy nem vesszük el más játékát.

Természetesen ha az én gyerekem veszi el a másét, együtt visszaadjuk a tulajdonosának.

Erről a témáról mindig eszembe jut egy vicc:

4en utaznak egy vasúti fülkében: anya, gyereke, egy kamaszfiú és egy idősebb hölgy. A gyerek rugdossa a néni ülését, a néni megkérdezi az anyukától, hogy miért nem szól a gyerekre.

anyuka: - mi hagyjuk, hogy fejlődjön a gyerek önmagától, nem szólunk rá.

Mennek tovább szótlanul. Egyszer csak feláll a kamaszfiú, kiköpi a tenyerébe a rágóját, majd az anyuka homlokára ragasztja.

- Engem is liberálisan neveltek.

2011. febr. 2. 12:27
 3/3 anonim ***** válasza:

hát mivel egy 1 éves még ezt nem tudja, ezért el kell neki mondani, igen, én anno mondtam a kislányomnak ezeket. arra is megtanítottam, hogy nem kell irigykedni. most olyan korban vagyunk, hogy nagyon kényes a dolgaira, de csak azokra, amik a személyes kedvencei. egyéb játékkal játszhat más is, ha ő épp nem azzal játszik, de pl a kismotort, a babakocsiját, a plüsskutyáit nem adja. sőt pl van a hipermarketben ahova járunk vásárolni egy kisautó, ilyen pénzbedoboós, azt imádja, minden nap beül 10 percre (persze pénzt nem rakunk bele, de így is élvezi), szóval ha épp 2 perccel azután jön vki, hogy beült és modom neki, hogy engeded a kisfiút/kislányt is beülni kicsit? ő is szeretne beülni, akkor szó nélkül kiszáll.

szóval sztem erre érdemes felhívni a kicsik figyelmét. harcvívásra majd ott lesz az óvoda.

2 éves múlt az enyém karácsonykor.

2011. febr. 2. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!