Kisgyerekek szocializációja-vélemények?

Mi többek között ezért nem visszük a gyerekeket egy bizonyos játszótérre. Amikor már harmadjára fordul elő, hogy a gyerekem a saját játékával játszik és odajön egy másik gyerek, kikapja a kezéből a játékot, az anyja meg mosolyogva mondja, hogy majd lerendezik a gyerekek. Hát nem. Sehonnan nem fogja tudni az a másik gyerek, hogy nem vesszük el más játékát.
Természetesen ha az én gyerekem veszi el a másét, együtt visszaadjuk a tulajdonosának.
Erről a témáról mindig eszembe jut egy vicc:
4en utaznak egy vasúti fülkében: anya, gyereke, egy kamaszfiú és egy idősebb hölgy. A gyerek rugdossa a néni ülését, a néni megkérdezi az anyukától, hogy miért nem szól a gyerekre.
anyuka: - mi hagyjuk, hogy fejlődjön a gyerek önmagától, nem szólunk rá.
Mennek tovább szótlanul. Egyszer csak feláll a kamaszfiú, kiköpi a tenyerébe a rágóját, majd az anyuka homlokára ragasztja.
- Engem is liberálisan neveltek.

hát mivel egy 1 éves még ezt nem tudja, ezért el kell neki mondani, igen, én anno mondtam a kislányomnak ezeket. arra is megtanítottam, hogy nem kell irigykedni. most olyan korban vagyunk, hogy nagyon kényes a dolgaira, de csak azokra, amik a személyes kedvencei. egyéb játékkal játszhat más is, ha ő épp nem azzal játszik, de pl a kismotort, a babakocsiját, a plüsskutyáit nem adja. sőt pl van a hipermarketben ahova járunk vásárolni egy kisautó, ilyen pénzbedoboós, azt imádja, minden nap beül 10 percre (persze pénzt nem rakunk bele, de így is élvezi), szóval ha épp 2 perccel azután jön vki, hogy beült és modom neki, hogy engeded a kisfiút/kislányt is beülni kicsit? ő is szeretne beülni, akkor szó nélkül kiszáll.
szóval sztem erre érdemes felhívni a kicsik figyelmét. harcvívásra majd ott lesz az óvoda.
2 éves múlt az enyém karácsonykor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!