Ism. Valakit, akinek NAGYON későn indult el a gyereke?
Figyelt kérdés
Az én kisfiam már 19 hónapos, és még mindig nem indult el egyedül, egy lépést sem, csak kapaszkodva. Neurólógus is látta és gyógytornász is, már kettő is. Azonkívül, hogy bátortalan és lazák a csípőízületek (nekem is), nincs semmi gond.De: 1 hónap haladékot kapott még, ha addig nem indul el, javasolják a konduktív terápiát.
Nagyon ritka az esetünk? Még senkitől sem hallottam, hogy egy gyerek ennyi idős korában még nem jár.
2011. jan. 28. 22:21
1/7 anonim válasza:
Lányom 18 hónaposan indult el. Mi sokáig dévényeztünk, el volt maradva a mozgásában. Próbáltad már esetleg valamivel csalogatni (étel, játék, stb), hogy elinduljon feléd? Lányom úgy indult el, hogy hátulról nekitámasztottam az ágynak, kb. 1 méterre voltam tőle, és kajával hivogattam, ekkor tette meg felém az első lépéseket.
2/7 anonim válasza:
A fiam is 18 hónaosan indult el. Én nem csalogattam, nagyjából tudtam mire számítsak, mert a nővére is "lusta" volt etéren.
3/7 anonim válasza:
Rokonságban volt, 22 hónaposan indult el a kislány. Semmi szervi baja nem volt, egyszerűen csak nem érdekelte a dolog. :)
4/7 anonim válasza:
esetleg valamivel csalogasd amit nagyon imád. enyém a pórszívóért indult el elsőnek :)
Nálnuk tesóm volt ilyen lusta, kb 16-17hónapos koráig csak a btor melett ált.
én beszélni tanultam meg későn, olyan 4éves korban. :)
5/7 anonim válasza:
Én 20 hónaposan kezdtem el járni teljesen egészséges vagyok, a gyerekeim pedig 16 és 18 hónaposan mindkettő teljesen egészséges, nem kellett fejleszteni, gyógytornáztatni, kicsit lustábban indult a dolog, egyébként kisfiúk.
6/7 anonim válasza:
Hirtelen 3 kisfiú is eszembe jut, akik 18 hósan kezdtek el járni. Teljesen egészségesek.
7/7 anonim válasza:
Ismerek, az unokatesóm. 2 évesen tanult meg járni, jóval később beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!