Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehetseges, hogy ugy no ki a...

Lehetseges, hogy ugy no ki a maradando fog, hogy a mellette levonek nincs helye?

Figyelt kérdés
A kislanyomnak kiesett felul 2 foga egymas mellett, es latom, hogy no mar a maradando foga. Ugy latom, hogy ez az uj fog elfoglalja az egesz urt, amit a 2 tetjfog hagyott. Ilyenkor mi van? Vigyem fogorvoshoz?
2011. jan. 28. 15:18
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Sokkal nagyobbak a maradandó fogak,mint a tejfogak voltak,az tény.De ahogy folyamatosan hullik ki a többi fog is,látszani fog,hogy lesz azoknak helye.Furcsának tűnnek amikor kibújnak az ínyből,de később látszik,hogy végül is normálisan nőnek.

Ha gondolod megnyugtatás képen vidd el fogorvoshoz,lehet,hogy ő már látja,ha a későbbiekben fogszabályozóra lesz szükség,és akkor jobban oda tudtok figyelni rá....

2011. jan. 28. 16:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Koszi!
2011. jan. 28. 16:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Én nem akarlak elkeseríteni, de igen is lehetséges.

Csak a saját példámat tudom írni, nekem sem volt elegendő hely a számban a fogaimnak, így többféle problémám is volt. A fog amúgy utat tör magának, nekem pl. a szemfogaim az ínyemből felülről nőttek ki, mint a vámpíroknak vagy hogy írjam, vele párhuzamosan meg a szájpadlásomból is 1-1 fog. Sőt, volt olyan fogam, ahol a tejfoghoz hozzánőtt a maradandó fog, ezt csak műtéti úton lehetett eltávolítani. Továbbá ki kellett húzni még 4 maradandó fogamat, hogy a többi elférjen a számban.

Én tényleg extrém eset voltam, de igen is van ilyen. Én csak azt tudom tanácsolni, hogy mihamarabb és rendszeresen vigyed fogorvoshoz a gyermekeidet, mert fogszabályozással rengeteget tudnak korrigálni a problémákon, ha időben el van kapva a dolog. Pl. rólam sem mondaná meg senki, hogy horror filmbe illő fogsorom volt. A tejfogaim egyébként nagyon szépek voltak, ott semmi probléma nem volt.

2011. jan. 28. 18:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszi. Kicsit megijesztettel. A tejfogsora olyan szep volt, de most ez a nagy lapafog elfolalja az egesz helyet, amit a 2 tejfog hagyott. Meg csak egy kicsit bujt ki a fod, mikor mutassam meg fogorvosnak? Mar most?
2011. jan. 28. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!