Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Barátnőm minden áldott nap...

Barátnőm minden áldott nap szinte nagytakarít 2 gyermek mellett, ez jó így?

Figyelt kérdés
Mindig meséli, hogy mennyire figyel a rendre, mert utálja a koszt, de minden áldott nap az egész lakást kitakarítja, felmossa és felporszívózza, egy 1 éves és egy 3 éves mellett! Kérdeztem, hogy van erre ennyi ideje, mert nekem egy 2 évesem van, de 2-3 naponta teszem ezeket csak így is, mire ő, hogy el vannak addig a gyerekek egymással. Ti hogy látjátok, ti is ennyit takarítotok?
2011. jan. 27. 16:09
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Amikor van szabadidőm akkor igen de főleg hétvégén mert akkor apa leköti a gyereket és nem azt látja/hallja hogy ne nyúlj oda mert

ne vedd le

ne vidd el ... nekem is frusztráló nem tudok figyelni semmire se rá se a feladatra.

szóval napi szinten fenntartás hétvégén suvickolok. sokat!

2011. jan. 27. 16:11
 2/9 anonim ***** válasza:
70%

Lehet, hogy csak fel akar vágni... Ki tudja... Az én kérdésem az, hogy miért foglalkozol ezzel? Ha tényleg 2 naponta takarít, akkor egészségére. :) Lehetséges, hogy olyanok a gyermekei, hogy ahova teszi őket, ott is maradnak órákig. Vannak ilyen csemeték. De szerintem felesleges ezen filóznod. Attól mert nem nyalod fel az egész lakást minden másnap, még biztos szuper anyuka vagy... Ennyi :)

üdv.

2011. jan. 27. 16:14
 3/9 anonim ***** válasza:
12%

Sz@rik a barátnőd a gyerekeire, csak a kégli legyen csilivili.

"Elvannak egymással". Megáll az eszem, 1 éves és 3 éves!

2011. jan. 27. 16:20
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

Most várjuk a 2. babát így most nem, de eddig igen, mindennap felmostam, felporszívóztam, elmosogattam, főztem, ha kell mostam és vasaltam.

Kisfiam 2 éves és imád nekem ebben segíteni.

Jön, hozza a partvist, fogja a porszívót-játék az egész.

55m2 a lakás, az egész takarítás nem tart 1 óra hosszát és nem szarok a gyerekemre.

Sőt még mondja is, hogy "itt is, itt is porszívzózzak".

Közben sokszor törölget, segít. Imádja ezt.

34. hetes kismama

2011. jan. 27. 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:
48%

Hát nem tudom...én nem vagyok rá képes, de őszintén megmondva nem voltam sose az az őrült rend mániás. Nekem elég jók a gyerekeim, nem püfölik egymást, nem veszekednek (másfél és 3 évesek) de azért folyton figyelni kell rájuk, mert beleviszi a nagy a kicsit a rosszaságba és egy perc és megvan a baj.

Plusz fizikailag se tudom elképzelni hogy mos fel pl. 2 pici gyerek mellett, mert őket nem lehet megkérni hogy ugyan állj már meg egy helyen míg felszárad:D Vagy csak én nem vagyok elég tehetséges:)

Én már csak akkor tudok pl. felmosni mikor alszanak, mert egyébként összepakolok, ők pedig jönnek utánam és szétpakolnak. Úgy pedig se porszívózni se felmosni nem lehet szerintem:)

Inkább én azt nem érteném hogy nem merül ki ebben? Vagy mekkora a lakás ? Mert ha mondjuk 50 nm azt nem olyan nehéz naponta kiglancolni mintha 120.

2011. jan. 27. 16:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát azért nem mindegy, hogy komplett nagytakarít, vagy csak gyorsan felporszívózik és felmos.

Nálunk is két gyerek van, 1 és 3 éves szintén, és nem azért takarítok 1-2 naponta, mert rendmániás vagyok, hanem mert a gyerekek konkrétan annyi koszt csinálnak, hogy nem hagyhatom ott, mert széthordják a morzsákat az egész lakásban, utána meg szedegeti a kicsi és eszi a földről. Így tényleg van, hogy naponta megy a porszívó-felmosás, mert muszáj. Ja és elvannak közben a gyerekek, a nagy segít, vagy leül addig valahová játszani, a kicsi meg ül az etetőben, vagy a hintában, kb fél óra az egész.

Ja és vannak dolgok amiket persze megcsinálok minden nap, akkor is ha közben visítanak, mert szeretem úgy befejezni a napot, hogy minden el van mosogatva,pakolva játékok helyre vannak rámolva.

2011. jan. 27. 21:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem beszélem ki, tudja, hogy többet kéne a gyermekeivel foglalkozni, de ő ebben leli örömét és a kikapcsolódását.. Hát nem tudom, nekem furcsa, hogy jobban szeret takarítani, mint a gyermekeivel játszani, bohóckodni, mint ahogy ő mondja! Persze imádja a gyerekeit, de alig foglalkozik velük a takarítási mániája miatt, és ezt a családja is szóvá tette neki, de azt mondja mindig, hogy jobb, mintha putriban lennének a gyermekek.. Csak tényleg sajnálom a kicsiket, mert sokszor játszanának az anyukkal is, de barátnőm meg nem akar, inkább akkor is takarít, ha ott vagyunk..
2011. jan. 28. 08:06
 8/9 anonim ***** válasza:
tényleg nem szép, hogy kibeszéled.
2011. jan. 28. 09:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem van egy 3 évesem és egy 1 évesem. Mindennap takarítok, hiszen a földön játszanak, morzsálnak stb.

Délben lefektetem őket aludni. Elmosogatok, előkészítem a vacsorának valót, berakom a mosógépet. Ilyenkor pihenek egy negyed órát, elolvasom a postát, e-maileket, ellátogatok ide.

Utána rendrakás (kb 10 perc), felporszívózás a gyerekszobán kívül, felmosom a konyhát, WCét, fürdőszobát, előszobát. (kb fél óra), vasalok, közben megnézem felvételről azt, amiről esetleg napközben lemaradtam :-D

Fél 3kor gyorsan kieteregetek és költöm a lányokat. Semmilyen időt nem vesz el tőlük.

A gyerekszobában együtt teszünk rendet és ott felporszívózni kb. 10 perc, ha ők is segítenek :-D

Szó szerinti nagytakarítás havonta 1x van, ilyenkor átnézem a kamrát, kimosom a hűtőt, és megmosom az ablakokat is.

2011. jan. 28. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!