Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsi és betegség kérdés?!...

Bölcsi és betegség kérdés?! Minden válaszra kíváncsi vagyok!

Figyelt kérdés
Mi a véleményed arról, hogy ha nincs láza, vidd a gyereket bölcsibe? Tudom, hogy már volt itt kérdés, ami foglalkozott a témával, de engem most pozitív és negatív vélemény egyaránt érdekel! Ki, mit csinál ilyen esetekben? Valóban így kell, hogy megerősödjön az immunrendszer? Szerintem ezzel csak azt érjük el, hogy még szövődményei is lesznek a betegségnek!
2011. jan. 24. 21:05
 1/9 anonim ***** válasza:
3 hét múlva kezdjük a bölcsit. Azt mondta a leendő gondozónénink , hogy ha nincs láza csak vizes orrfolyása, és nem köhög hurutosan akkor vigyem majd. Ilyen tünetekkel az orvos sem írja ki.
2011. jan. 24. 22:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze, ez rendben! De én nem vizes orrfolyásra gondoltam, hanem szép színesre, emellett, csúnya hurutos köhögésre! Így viszik a gyerekeket bölcsibe! Két napig voltunk múlthéten, majd így lett megint a Kislányom! Nem volt láza, de én ebben az állapotban nem vagyok hajlandó vinni!
2011. jan. 25. 08:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Hat kerdezo sajnos mi is igy jartunk. Tegnap voltunk elso nap (beszoktatast kezdtuk) es a kisfiamnak egyelore nagyon tetszett. El sem akart jonni. :) 6-an vannak a csoportba es a 6 gyerekbol legalabb 4 nagyon csunyan kohogott. :( En rakerdeztem es nallunk is lehet vinni ha nem lazas es nincs hasmenes. Engem is meglepett, ugyhogy felkeszultem minden rosszra sajnos. Az immunrendszeruk tenleg igy erosodik csakhat az elso 1-2 honap tuti remalom lesz habar en tomom vitamminal szegenykemet. :(
2011. jan. 25. 08:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Végre egy olyan szülő aki a gyereke érdekeit tartja szem előtt. Teljesen egyetértek veled. Én sem viszem a gyerekemet bölcsibe ha köhög vagy színes orrváladék folyik az orrából. Pedig dolgozom és rohadt nehéz megoldani az elhelyezését, de nem vinném semmi pénzért ilyenkor bölcsibe. Nálunk is sokan elviszik ilyen olyan kifogásokkal, de szerintem az ilyen embernek nincs lelkiismerete. Én nem tudnék azzal a gondolattal lenni, hogy betegen ott ül a gyerekem s persze lefertőzi az összes többit.

Többször olvastam itt, hogy a szülő felháborodott azon, hogy szóltak neki a bölcsiben, hogy nagyon náthás és köhög a gyerek jobb lenne otthon tartani. És persze felháborodott azon ha azt írtam hogy ha tényleg köhög és taknyos akkor igen is maradjon otthon a gyerek. Felháborító hogy némely szülőnek milyen gondolkodása van. És a legszörnyűbb, hogy azok viszik legtöbbször betegen is a gyereket, akik egyébként még nem dolgoznak. Nekem teljesen olyan mintha azt mondaná az az ilyen szülő "enyém is beteg legyen másé is az". Csak épp azt felejtik el, hogy némely gyereknél nem úgy jelentkeznek a tünetek, hogy egy kicsit taknyos meg köhög, hanem sokkal súlyosabban.

Bocs egy kicsit hosszú lett, de végre valaki aki ugyanúgy gondolkodik mint én.

2011. jan. 25. 11:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi csak akkor vittük bölcsibe, ha nem volt láza és ha "csak" folyt neki kicsit az orra. Hurutos köhögéssel, sárgás-zöldes bő orrváladékkal szigorúan otthonfogtuk. Hozzáteszem, hogy mi nagyon szerencsések vagyunk, mert 2 nagyszülőpár "remeg" a gyerekért és örömmel vigyáznak rá. De valóban volt olyan szülő a böliben, aki nagyon-nagyon csúnya köhögéssel (és akkor finoman fogalmazok) is vitte a gyerkőcöt, aki aztán szépen végigfertőzött mindenkit. Sajnos azt is láttam nemegyszer, hogy egy-egy szülő sírva hagyta ott így a gyereket, mert kirúgták volna az állásából.
2011. jan. 25. 11:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez nem kifogás hogy kirúgják az állásából. Beteg gyereket (itt nem a vizes orrfolyásra gondolok) semmilyen körülmények között nem viszünk közösségbe. Nincs kivétel. elvileg mindenki azért viszi a gyerekét bölcsibe mert dolgozik. Nekem a szüleim meghaltak, a párom anyukája még aktív dolgozó. Szóval nagyszülői segítség nincsen. A párom és én nem tudunk eljönni táppénzre,mert akkor nem kellene utána mennünk dolgozni. Mégis ha beteg a gyerek akkor nem viszem a bölcsibe. Kerestem egy szomszéd ,aki pénzért vigyáz ilyenkor rá. Ha beteg a gyerekem, akkor a fizetésem felét kifizetem neki, de legalább van munkám. Szóval senkinek nem könnyű megoldani de mégis muszáj lenne és akkor talán kevesebb betegség lenne a bölcsiben.
2011. jan. 25. 12:02
 7/9 A kérdező kommentje:

Jól esik, hogy mások is hasonlóan gondolkodnak! Nekünk sem könnyű, mert váltott szakban dolgozunk jövőhéttől, de a gyerek akkor sem fog betegen bölcsibe menni! Azt sajnálom, hogy nem a Ti gyermekeitekkel jár az enyém! Lehet, hogy vígan ellennének egészségesen! :-) Persze ez csak egy feltevés!

Az a szomorú, hogy a gondozónénik is azt mondják, ha nem lázas a gyerek, vidd nyugodtan! Tehát még bíztatják is az anyukákat! Így aztán biztosan nem lesz jobb!!!

Írjatok még ha van időtök!!!

2011. jan. 25. 14:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Októbertől jár bölcsibe a fiam. 1-2szer volt csak beteg eddig - láz, sárgás orrfolyás, köhögés. Eszemben sem volt bevinni. Inkább maradjon otthon, így 3-4 nap alatt rendbe jön. A gyerekorvos is azt javasolta, hogy ha csak vizesen folyik az orra, de más tünete nincs, menjen bölcsibe, minden más esetben irány az orvos, és otthon maradás. A gyerkőcnek is "kényelmetlen" úgy egész nap, hogy köhög, alig kap levegőt - a bölcsiben nem porszívozzák az orrát, ne adj isten lázas, levert. Otthon a helye! Sajnos sok szülő nem foglalkozik ezzel, és beviszi a gyereket. Lassabban is jön rendbe, viszont simán az egész csoportot megfertőzi. Aláírom, hogy nem mindig könnyű megoldani, hogy otthon maradjunk, de könyörgöm a gyerekről van szó! Őérte igenis oldjuk meg azt a pár napot, hogy rendbe jöjjön.
2011. jan. 27. 06:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Én volt már hogy a munka miatt kénytelen voltam vinni betegen. Sajnos nem volt más választásom. Pénzem meg nem volt arra, hogy fizessek bárkinek is, de még a közelben sem volt olyan akit amúgy is találtam volna.

Aztán egy másik munkahelyem lett, ott elég normálisak voltak és elengedtek. Illetve apával felesbe megoldottuk a dolgot. De nem mindig sikerült.

Amikor egyszer a nagymamára hagytuk, akkor szólt délután mikor mentem érte, hogy ő így nem tudja vállalni. mert milyen beteg. Úgyhogy ennyi.

Persze ha az embernek egy lehetősége van nem viszi, de sajnos hoz az élet olyat amikor nincs más megoldás. Nem folymatosan, de néha igen, és nincs akinek fizessen, meg hát nincs miből.

De amúgy nekem is az a tapasztalatom, hogy sokszor azok viszik akik otthon vannak.

A nagyszülők meg néha csak dísznek vannak, sajnos. tisztelet a kivételnek.

2011. dec. 29. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!