Bölcsi és betegség kérdés?! Minden válaszra kíváncsi vagyok!
Végre egy olyan szülő aki a gyereke érdekeit tartja szem előtt. Teljesen egyetértek veled. Én sem viszem a gyerekemet bölcsibe ha köhög vagy színes orrváladék folyik az orrából. Pedig dolgozom és rohadt nehéz megoldani az elhelyezését, de nem vinném semmi pénzért ilyenkor bölcsibe. Nálunk is sokan elviszik ilyen olyan kifogásokkal, de szerintem az ilyen embernek nincs lelkiismerete. Én nem tudnék azzal a gondolattal lenni, hogy betegen ott ül a gyerekem s persze lefertőzi az összes többit.
Többször olvastam itt, hogy a szülő felháborodott azon, hogy szóltak neki a bölcsiben, hogy nagyon náthás és köhög a gyerek jobb lenne otthon tartani. És persze felháborodott azon ha azt írtam hogy ha tényleg köhög és taknyos akkor igen is maradjon otthon a gyerek. Felháborító hogy némely szülőnek milyen gondolkodása van. És a legszörnyűbb, hogy azok viszik legtöbbször betegen is a gyereket, akik egyébként még nem dolgoznak. Nekem teljesen olyan mintha azt mondaná az az ilyen szülő "enyém is beteg legyen másé is az". Csak épp azt felejtik el, hogy némely gyereknél nem úgy jelentkeznek a tünetek, hogy egy kicsit taknyos meg köhög, hanem sokkal súlyosabban.
Bocs egy kicsit hosszú lett, de végre valaki aki ugyanúgy gondolkodik mint én.
Jól esik, hogy mások is hasonlóan gondolkodnak! Nekünk sem könnyű, mert váltott szakban dolgozunk jövőhéttől, de a gyerek akkor sem fog betegen bölcsibe menni! Azt sajnálom, hogy nem a Ti gyermekeitekkel jár az enyém! Lehet, hogy vígan ellennének egészségesen! :-) Persze ez csak egy feltevés!
Az a szomorú, hogy a gondozónénik is azt mondják, ha nem lázas a gyerek, vidd nyugodtan! Tehát még bíztatják is az anyukákat! Így aztán biztosan nem lesz jobb!!!
Írjatok még ha van időtök!!!
Én volt már hogy a munka miatt kénytelen voltam vinni betegen. Sajnos nem volt más választásom. Pénzem meg nem volt arra, hogy fizessek bárkinek is, de még a közelben sem volt olyan akit amúgy is találtam volna.
Aztán egy másik munkahelyem lett, ott elég normálisak voltak és elengedtek. Illetve apával felesbe megoldottuk a dolgot. De nem mindig sikerült.
Amikor egyszer a nagymamára hagytuk, akkor szólt délután mikor mentem érte, hogy ő így nem tudja vállalni. mert milyen beteg. Úgyhogy ennyi.
Persze ha az embernek egy lehetősége van nem viszi, de sajnos hoz az élet olyat amikor nincs más megoldás. Nem folymatosan, de néha igen, és nincs akinek fizessen, meg hát nincs miből.
De amúgy nekem is az a tapasztalatom, hogy sokszor azok viszik akik otthon vannak.
A nagyszülők meg néha csak dísznek vannak, sajnos. tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!