Ha ovis gyermeketek nagyon nagy lelkesedéssel segít a házimunkában, akkor mit engedtek neki, van e türelmetek megtanítani a dolgokra?
nekem a 2,5 évesem söpör és bevásárlás után elpakol, elvileg hajtogat is, de az még inkább gyűrögetés
engedek neki mindent, még répát is pucolt múltkor pucolóval, de persze ott voltam mellette
lelkes, a lelkesedést meg nem töröm le
2,5 éves a lányom. Mosogatóba ő rakja az edényt, mosógépet ruhával feltölti(előre oda kupacolom), tereget, krumpli pucolásnál mossa a krumplit(a vízbe is ő dobja, amit én megpucoltam), megteríti az asztalt, felsöpör, port töröl, virágot locsol...
Gyakorlatilag majdnem mindenbe besegít, ami nem veszélyes. Persze felnőtt felügyeletével. nem tanítom, csinálja magától is. Szeret segíteni.
szia,
kisfiam 2 éves múlt és a közelmúltban kezdett nagyon segítőkész lenni :) mosogat, ruhát pakol, porszívózik. vagyis csinálja, amit ellesett tőlem :) főzés közben mellém rakok egy széket és kuktáskodik, nem tanítom csak terelgetem a helyes irányba, nem szeretném, ha elmenne a kedve azért mert utasítom valamire. Ő elég kemény fejű :)
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!