Akinek későn kezdett rágni babája annak később is kezdett beszélni? Esetleg beszédhibás? Van egyáltalán összefüggés?
Szerintem semmi!Az enyém 16 hós kora körűl kezdett rágni,inkább csak rágcsálni..most 18 hónapos és nem tudnám leírni hogy mennyi mindent mond.Iszonyat szókincse van,mindenki rácsodálkozik.Egyszer azt olvastam vhol h állítólag aki sokáig cicizik,annak nem lesz gondja a beszéddel ..pösze,stb.
Nálunk még jócskán van cici is.
Mennyi idős a babád?
Nekem logopédus és gyógypedagógus valamint gyerekgyógyász szakemberek mondták hogy van összefüggés (nem én találtam ki)... mondjuk az én fiam nem kicsit késett a rágással hanem még 2 évesen SE rágott, és a beszédje is nagyon hibás. Halandzsázott ő meg én megértettem de senki más se.
Most 3 éves múlt ovis egy ideje, sokat fejlődött (persze mostmár rág is) de egyértelmű hogy logopédiai segítségre fog szorulni.
Kedves kérdező,válaszolók!
Az mit takar, hogy nem rág a gyereketek?
Mit rág meg és mit nem?? És ha nem rágja meg, kiköpi?
Az én kisfiam 19 hónapos, és keményebb dolgokat nem merek a szájába adni, mert nem biztos, hogy megrágná, viszont nem köpné ki, hanem megpróbálná lenyelni... Így még csak kicsi dArabokat adok pl. tuc kekszből, ami nem olyan kemény. DE a kenyeret elrágcsálja, a héját már nem. Illetve nem is merem odaadni. A túró rudit is rágcsálja, meg a puhábbakat, pl főtt krumpli, stb,,
Néhány szót mond még csak (össz. 10 szó, kb).
Köszi, ha válaszoltok nekem is, mert kíváncsi lennék és megvigasztalódnék, hogy nem vagyunk ezzel egyedül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!