22 hónapos kisgyermeketek ezeket mind tudja? Az enyém nem. Lent
1. Egyedül eszik mindent?
2. Mindet megeszik? Az én lányom csak bizonyos tejfeles habart kajákat leveseket és csak ha villával összetöröm.
3. Szobatiszta?
4. Mindet beszélget?
5. Ha elmagyarázol neki valamit megfogadja? pl maradj mellettem ne rohangálj a közértben!.
1. Nem eszik egyedül csak amit villával meg lehet enni, kanállal katasztrófa
2. Nem eszik meg mindent, válogatós.
3. Nem szobatiszta
4. Beszélget, de nem összetett mondatokban (ilyeneket mond: mama mindjárt jön, cica beszél, kérek teát)
5. Van amit megfogad és van amit nem, a közérteset pont nem
Szia!
22 hónaposan ezek közül semmit nem tudott a fiam.
Most 28 hónapos:
- még mindig nem eszik egyedül, vagy ha igen, akkor is kézzel-lábbal
- nagyon válogatós, rengeteg mindent nem eszik meg
- a kaki már a bilibe vagy a wc-be megy, de pisiléskor ritkán szól, ezért van rajta pelenka
- 3 hónapja kezdett beszélni, azóta nagyon sok mindent mond, de a családon kívül kevesen értik meg
- ha elmagyarázom neki, hogy mit miért nem szabad megérti, és megígéri, hogy nem csinálja. Aztán mégis megcsinálja. Tegnap pl rámarkolt a kandalló fogójára, pedig már rengetegszer el lett mondva neki, hogy forró és megégeti a kezét.
Mindettől függetlenül egy nagyon okos, ügyes kisfiú. 5*5-ös kirakót kirak; rengeteg mondókát, verset, éneket ismer; szólás nélkül köszön az utcán mindenkinek; elmeséli mi van a könyveiben.
Csak azért raktam ki ezeket, mert anyukám mindig ezzel traktál, hogy miért nem hagyom egyedül enni. Hiába mondom, hogy azért mert 1, 2 kanál és vége. Ha nem adom én neki a kaját akkor nem eszik eleget, mint pl tegnap este. Annyi kaját adtam amennyit kért, nem erőltettem, trükköztem, és még 9 órakor is kiabált a kiságyból, mert éhes volt. Megetettem és elaludt.
A szófogadást azért mert más gyerekek állnak az anyjuk mellett a boltban az én lányom rohangál, és előbb utóbb talál magának egy idősebb nagyapa szerű embert akivel kimenne a világból.
A beszédet azért, mert apósom kérdezte, hogy nem gondolkoztam e el hogy elvigyem valahová a gyereket, mert nem beszél.
Szobatisztaságot azért mert nagyon drága a pelenka.
De jó, hogy feltetted a kérdést! Kicsit "megnyugodtam", hogy nem csak az én 22 hónapos kisfiaim ilyenek.
1. Evés-inkább én etetem őket, mert bohóckodnak, és ők is éhen maradnak a végén.
2. Mindent megesznek, ezzel nincs gond. Imádnak enni, de elég sokáig turmixoltam az ételüket.
3. Szobatisztaság még várat magár. Bár egyik kisfiam szól, ha kaki van, másik kicsim órákig ellenne benne, ha nem veszem észre.
4. Beszélgetés nem az erősségük. Inkább activity van egész nap, de én megértem őket. Néhány alap szót tudnak: mama, anya, apa, Gergő, Dá (Dávid), cica, nyam-nyam, alma, stb. Ha kérdezek tőlük valamit, bólogatnak, vagy rázzák a fejüket. Napi szinten 3-4 hiszti biztosan van, kinyilvánítják a véleményüket.
5. A boltban mennek a többi gyerekhez, így egyedül csak végszükség esetén megyek velük a boltba. Inkább 2 bevásárlókocsiba ültetjük őket. Viszont imádnak segíteni, tudják a napi rutin sorrendjét, pakolnak, játékot közösen szedjük össze. Bár mindig csinálnak olyat, amivel felbosszantanak, bemennek a WC-be, mindenhez hozzányúlnak, de rájöttem, hogy többre megyek ha elmagyarázom a dolgokat, mint hogy csak megtiltom nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!