Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tud sok szülő már délután...

Hogy tud sok szülő már délután 3-kor, fél 4-kor értemenni a bölcsődés, óvodás gyerekéért?

Figyelt kérdés
A kérdés NEM provokatív, hanem tényleg érdekelne. Ugyanis mindenütt azt látom, hogy már 1/2 4 - 4 felé alig van egy-két gyerek ott. Nálunk, errefelé legalábbis is így van. Én 4-ig dolgozom, de bármennyire is közel, legalább 15-20 perc, míg értemegyek a kisfiamért.
2011. jan. 11. 20:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Miig ezen filóztunk a kolléganőmmel:-))

Mi reggel 7 előtt bedobtuk a gyereket a bölcsibe/oviba, f8-től 4-ig dolgoztunk és csak utána mentünk érte.

Pénteken viszot fél2-ig tartott munkaidő, de akkor meg már sok gyreket ebéd után elvittek.

2011. jan. 11. 21:53
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egyik héten 6-14-ig dolgozok, ilyenkor a gyerkőc reggel megy anyuékhoz, ők viszik oviba 8-ra, délután 3-kor pedig én megyek érte. Másik héten 8-16-ig dolgozok, ilyenkor én viszem reggel munka előtt, és délután 3-kor pedig a mamáék mennek érte.

Nálunk az oviban (és anno a böliben is) legtöbben így csinálják, és bár 5-ig van nyitva az ovi, de 4-kor általában már csak a takarítók vannak ott. (Kisvárosban lakunk.)

2011. jan. 12. 09:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel, bár még nem tartunk ott.

Ismerőstől hallottam, hogy ez a helyzet, hogy már fél5-kor utolsó a gyerkőc a bölcsiben, holott a szülők kb. 5 percre dolgoznak a bölcsitől. De valóban: a normál munkaidő 4-fél5-ig tart. És ha nincs nagymama? Anyukám is pl. fél5-ig dolgozik, és még van 8 éve, hogy nyugdíjba mehessen (a mostani 40 év mizériára gondolok) Úgyhogy talán az iskolába érte tud majd menni, de akkor meg már nem fog kelleni :o/

Aki nem teheti meg, hogy 6 órában dolgozzon? Vagy olyan a munkahelye? Ilyen kevés anyuka lenne? közben meg egy csomóan sírnak, hogy nem tudnak megélni a pénzükből... (csak általánosítva, nem ez a téma)

A bébiszitterre meg kinek van pénze?

Ismerős bőlcsődevezetőt kérdeztem erről, és ő mondta, hogy általában csinálnak egy felmérést, hogy meddig marad bent még gyerek, és ez alapján 5-kor bezár a bőlcsőde (ha nem hamarabb), mert tényleg megoldott, hogy minden gyereket hamar elvisznek. Jó, ez nem Bp, hanem kisváros, ahol nincsenek távolságok, de akkor is.... hihetetlen számomra, és még én sem tudom, hogy mit fogok csinálni. Valszeg hatórázni fogok, 8-14:30-ig és kész.

2011. jan. 12. 11:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Reggel fél 7 kor az én gyerekeim az elsők a bölcsiben és az oviban. Én 7 re megyek dolgozni a város másik végébe. A munkaidőm fél 4 ig tart, míg a gyerekekért odaérek kb4 óra. Ekkor már szintén csak az enyémek vannak. Szívem szakad meg értük, de nem tudok mit csinálni. Ja és hozzátenném nálunk csak 4:15 ig van ovi és bölcsi, úgyhogy tényleg lóhalálába futok értük.
2011. jan. 12. 12:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Komolyan, én sem értem, hogy miközben mindenhonnan azt hallom, hogy milyen nehéz megoldani a gyerek be-és hazavitelét, aközben reggel fél 9-kor lassan sétálva hozzák a kosztümös anyukák, öltönyös apukák a gyerekeket és fél 4-kor meg kiürülnek az ovik!

Én még itthon vagyok a kicsivel, aki ilyenkor alszik, meg szoktam várni, míg felébred és utána megyünk a nagyért, ált. fél 4-3/4 4 körül érünk oda és akkor már csak pár gyerek van bent, akiknek a szüleiről tudom, hogy dolgoznak.

Szept-től a kicsi is megy bölcsibe. Fogalmam sincs, hogy fogom megoldani, mert a párom 7-17-ig dolgozik és az ő anyukája is dolgozik, az én szüleim meg még ráadásul messze is laknak, 1,5 óra nekik ide az út.

2011. jan. 12. 14:50
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, nekem mind hasznos volt.
2011. jan. 13. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!