Mennyi mesefilmet néz hetente, naponta 2,5-3 év körüli kisgyereketek?
napi 2-3 órát, ami napi 2 egész mesét jelent, egy délelőtt, egy délután. Shrek, Toy Story, ilyesmi 90 percesek. Ezen kívül néha kéri a gyerekdalok-mondókák dvd-t, amit kb 20 percig néz max, inkább ezt hallgatni szoktuk. Szerintem nem sok ennyi, nem lesz tőle semmi baja. Figyelek rá, hogy sokat legyünk kint, napi 2-3 órát, és amíg mesét néz én tudok házimunkázni, olya amiben nem segíthet (húspanírozás, wc pucolás ilyesmi) a többi itthoni dolgomba bevonom, sokat beszélgetünk mesenézés közben is, okos szófogadó gyerek.
Már nem alszik délben, így netezni is akkor szoktam mikor ő mesét néz, így együtt vagyunk, de tudok tőle kikapcsolódni. Van, hogy míg ő mesét néz a nappaliban, én a konyhában laptopon a sorozatomat :)
Sziasztok!
Köszi a további válaszokat is!
Valahogy pont úgy vagyok én is, mint a legutóbbi két hozzászóló. Nagyon élénk kisfiam van és minden percet ki kell használnom, ha valami olyat csinálok, amiben ő nem segíthet, nem vehet részt. Egyébként ő is szívesen segít a konyhában, nyáron a kertben, de ugye tényleg van, amikor kell egy-egy félóra, hogy valami olyat is megcsináljon az ember, amit mellette nem lehet. Főleg most, hogy már a munkából is mind a ketten (mind a hárman, ha a bölcsit is annak vesszük) egyszerre érünk haza és nincs itthon "kihasználható" alvásidő sem.
Ő egyébként az alábbiakat szereti: Thomas, Chuggington - azaz vonatos mesék minden mennyiségben, Kisvakond (ezt én is imádom, így sokszor még tovább nézem), Futrinka utca, Régen szerette a Mazsola és Tádét is, de azt mostmár nem nézi, mert ugye van "újabb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!