Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Év közbe beveszik bölcsibe...

Év közbe beveszik bölcsibe vagy oviba a gyereket ha van m. helyem?

Figyelt kérdés
Áprilisba tölti a 3évet.
2011. jan. 7. 13:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Oviba nem, mert ott szeptembertől kezdődik a "tanév" és be kell hogy töltse a 3. évet addig, bölcsibe igen, ha van férőhely.
2011. jan. 7. 13:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Bölcsiben már nincs sok esélyetek, ha áprilisban lesz 3 éves. Addig ott szerintem sorra sem kerülnétek, legalábbis nálunk fél év a minimum a várólistán.
2011. jan. 7. 13:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Áprilisba betölti a 3mat utánna még nekem kiadják a szabit azt még nem tudom mennyi jár 2008 január 27-ig dolgoztam,utána táppénz ,szülési szabi, gyed és most gyes ami áprilisban lejár.
2011. jan. 7. 14:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Oviba azért nem hinném, hogy beveszik, ui. ott is van nyári szünet. Azaz június közepén vége a nevelési évnek, utána már csak nyári ellátás van. Azokat a gyerekeket tudják fogadni, akik már év közben is jártak, a szüleik dolgoznak. legtöbb helyen nem is az összes óvoda van nyitva (ahol egy településen több is van), hanem kineveznek a szünetre egy ügyelete óvodát, oda kell hordani az összes gyereket, akit a szülők máshol nem tudnak elhelyezni. Nyáron nincs beszoktatás, hiszen lehetetlen lenne kivitelezni: nem saját terem, nem saját óvónők, egészen más, lazább szokásrend, napirend. Szóval így nehéz... Érdeklődj a bölcsiben, hátha... Egébként: már április-májusban sem gazán ó elkezdeni az ovit: a valódi beszoktatás igazán 2 hnap... ennyi kell, míg egy kisgyerekről elmondható, hogy beszokott: ismeri és alkalmazza a szokásrendet, ismeri a napirendet, valamennyire önállóvá válik az önkiszolgálás terén. Év végén már nem igazán van arra idő, hogy mindezekkel foglalkozzanak az óvónők (sajnos), emellett nehézkes lenne egy már jól beszokott csoportba újként bekerülni az év vége felé.
2011. jan. 7. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!