Hiperaktivitás, öntörvényűség lehet nevelési hibából eredendően?
A hiperaktivitás szerintem annyira nem is, az öntörvényűség azonban igen. Bár én hiszek a génekben is, szerintem nagyobb részt határozza meg a rossz nevelés!
Pont amiket írtál, túl elkényeztető, megengedő stb!
Örökbefogadott kisfiúról van szó,pici baba korától van a családdal.
MIvel nagyon várt babba volt,túl lett kényeztetve,elhalmozva,büntetés igazából semmiért nem volt.
MIvel a családban is központi szerepet kapott,ezért a játékait sem osztja meg szívesen a többi gyerekkel.
Hiperaktivitás nem lehet neveléstől,de makacsság,önfejűség,kisebb agresszió igen....
Ilyesmik lehetnek a szülők:"Meleg-engedékeny nevelői stílus esetén a gyermek érzelmi szükségletei kielégülnek: a gyermek sosem fordul hiába szüleihez sem érzelmi, sem intellektuális igényeivel vagy problémáival, és sosem kételkedik abban, hogy szeretik őt. Emellett vannak szabályok és tilalmak, illetve ezek megszegése esetén feddések is, az engedékenység tehát nem azt jelenti, hogy mindent szabad. A szabályok azonban nem merevek, hanem szükségszerű és rugalmas normák, a cselekvés értéke pedig mindig a körülmények mérlegelése, alapos megbeszélés után dől el. Az a gyermek, aki ilyen légkörben nevelkedik, pozitívan fordul a világ felé: aktív, érdeklődő, barátságos, gondolkodása kreatív. Fontos tudni, hogy az ilyen gyerek időnként engedetlen és agresszív is, ennek oka a biztonságérzés és a szigorú büntetés hiánya, az, hogy a gyerek nem fél a következményektől. Ez az agresszió azonban megfelelő feltételek esetén egészséges bátorsággá fejlődik."
Esetleg köze lehet a hiperaktivitásnak ahoz,hogy a vér szerinti anya dohányzott végig a terhessége alatt és nem járt gondozásra,táplálkozásra sem igen jutott neki anyagilag?
A kisfiú akkor a leginkább öntörvényű,ha a mozgásában akadályozzák meg,vagyis ha nem mehet ki szaladgálni,tehát ez a téli szobába zártság nem jó neki.
Sportolással esetleg lehet segíteni?
Szegényke!!! A sportolás mindeképp nagyon hasznos, egyrészt mert tényleg levezetheti az energiáját, másrészt mert csapatban való alkalmazkodást is tanul.
Másik kérdésedre válaszolva, nem tudom sajnos, hogy az anyuka dohányzása, helytelen táplálkozása okozhat-e hiperaktivitást, de az biztos, hogy nem tett jót a babának. Ezek szerint vizsgálták már a Picúrt, és kiderült róla, hogy hiperaktív? Nagyon drukkolok Nektek, hogy minden rendben legyen, és jó egészséget kívánok a kisfiúnak és Neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!