2 éves gyermekednek adsz néha enni/inni a következőket?
- chips
- nápolyi
- csoki
- mogyoró
- Smartis cukor
- Cola, vagy valami szénszavas üdítő
- Mekis sültkrumpli
Chips: sajnos néha igen, de mivel a tesók már nagyok (tizenévesek) és ők néha vesznek maguknak, így a kicsi is kap belőle 1-2 darabot.
Nápolyi: ritkán veszek, így talán negyed évente 1X kap.
Csoki: néha igen, de csak jó minőségűt és abból se töménytelen mennyiséget.
mogyoró: sósat soha, amerikait nagyon ritkán, normál mogyorót igen.
smarties. nem szoktam venni, eddig 1x kapott a nagy fiam barátnőjétől, akkor elosztva megehette :)
Szénsavas üdítő. nagyon ritkán, akkor is néhány kortyot..
Mekis kaja: soha, nem járunk oda, nem is hiányzik.
- chips: ha néha, 3 havonta vesz az apja magának,akkor abból kap pár szemet
- nápolyi: nem
- csoki: nem, mert allergiára hajlamos
- mogyoró: nem, lásd mint a csoki
- Smartis cukor: nem, mert beleragad a fogába és félre is nyelheti
- Cola, vagy valami szénszavas üdítő: nem, mert csak felélénkül tőle, amúgy is épp elég élénk, plusz a szomját nem csillapítja, hanem egyre többet inna csak belőle
- Mekis sültkrumpli: nem, nem járunk Mc-be
nassnak inkább gyümölcsöt kap, néha kekszet, sütit (de ezt ritkán), inni meg vizet és 100%-os gyümölcslevet
2 éves múlt a kislányom
Kedves Kérdező
És Te melyikeket adod?
- chips: nem, nagyon sós
- nápolyi? néha igen, de tán eddig kétszer életében
- csoki: eddig egyszer életében
- mogyoró: pár szemet kapott karácsonykor
- Smartis cukor: nem
- Cola, vagy valami szénszavas üdítő: nem
- Mekis sültkrumpli: nem
chips-igen
nápolyi-igen
csoki-nem(helyette tejszelet)
mogyoró-nem
Smartis cukor-nem
cola-NEM és azt hiszem egy jó darabig ez így is marad!!!
Mekis sültkrumpi- már megkóstolta egyszer
Már MINDENT kapott enni és inni!!
Persze mértékkel, és nem naponta iszik meg pl. fél liter colat. :-)
Nápolyi szinte mindig van itthon, meg keksz, és a popcornt is szereti.
Én nem vagyok egy "para anyu", tehát nem tiltok el semmit, most amikor Karácsonykor pl. rokonoknál voltunk, és látta, hogy a nagyobb gyerekek colat isznak, és kért, ő is kapott egy kicsit.
Meg evett szaloncukrot, csoki mikulást is.
A mogyorót az apjával együtt törték, szereti. De a sima pörkölt, de sótlan mogyit is szereti.
Mekibe kb. 2-3 havonta járunk, a m i krumplinkól kap, meg pár korty colat vagy gyömbért, a hambit nem eszi meg, a hús meg a savanyúság nem jön be neki.
Naponta kap vagy rudit, vagy kiner pingit, de van hogy de. egy milka rudit kap, du pedig egy pöttyöset.
És Kubut vagy szívószálas innivalót is szoktam neki néha venni.
És amikor most volt 2 éves, a kölyök pezsgőből is ivott.
A pufi kuki is szereti, vagy a ropit is.
Kölyökpezsgőt, csokimikulást az én fiam is kapott már, ünnepekkor nincs megtiltva semmi, a Mikuláscsomagja is az édességekről szólt már idén. Ahhoz képest az utolsó csokit pár napja ette meg, közösen velünk. Ő maga osztotta be így, pedig ebéd után bármikor ehetett belőle, ha akart.
Én azt hiszem, hogy minél jobban tiltok valamit a gyerkőcnek, az annál jobban izgatja a fantáziáját. Pl. nálunk a fiam bármikor nézhet mesét DVD-n (előre ellenőrzött mesét, hogy azért ne érjen engem sem meglepetés, hogy mit néz a gyerekem), tehát már nem is érdekli túlzottan. De pl. a bátyám gyerekei, amikor itt vannak nálunk, szó szerint zokognak a tévéért, mert náluk "elvből" nincsen televízió, se mese. Ugyanez igaz a csokira, chipsre is. Az én fiamat nem érdeklik az édességek, nem falja őket nyakló nélkül. Bátyám gyerekei múltkor a kutya edényéből (!!!) is visszalopkodták a chipset, amit azért dobott ki a másik bátyám, mert kiborult a földre... Na ezt én nem szeretném. Mint már írtam, mértékkel bármit adok a kicsinek. Annak idején én is kaptam, mégsem lettem se kövér, se beteg, a fogaim is jók. A fiam sem kövér, hiszen sportol, úszik, szerintem a mozgás fontosabb, mint a tiltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!