Nagyon írigy, mit csináljak?
Kisfiam most 2és fél éves, egyedül nevelem.
Nagyon irígy.
Nem csak velem, hanem a család többi tagjával, barátokkal, szomszédokkal. Többször rászólok, megmondom őszintén, hogy van, hogy a kezem is eljár, de semmi nem hat. Többször előfordul olyan is, hogy pl amikor teát kér, többször oda-vissza kell öntenem két pohárba, mert variál, hogy melyik kell neki, ha nem úgy teszek, ahogy kér hihetetlen módon el kezd hisztizni. Nem tudom, hogy mit tegyek, tanácstalan vagyok.

:) Cuki lehet. :) Az enyém még csak 25 hónapos, de ő is csinált már ilyet. Egyik pohárból a másikba. Én határozottan nemet mondtam, és a másik poharat elraktam. Kb. 3 napig hisztizett rajta (nem egész nap, csak mikor a pohár ügy volt). Mostmár tudja, hogy egyet választ és abból kap. Sőt, mostmár el van rakva a másik, és nem is keresi.
Az irigységre nem tudok mit mondani ,az nálunk még nem jött egyelőre :) Kitartás! :) Ilyen korban van az "én dolgaim" felismerése, és nehezen adják oda bárkinek is.

Először is: beszélgess el vele arról, hogy mennyire nem szép dolog az irigység. Meséld el neki, hogy az irigy gyerekekkel senki nem barátkozik szívesen, és hogy aki irigy, az játszhat egyedül egész nap. Akkor ugyan senki nem fog a játékaihoz nyúlni, de egyedül játszani sokkal rosszabb, mint a többiekkel... Aki irigy, az nem mehet a játszótérre sem, hiszen ott is gyerekek vannak, akik ki szeretnék próbálni a játékait... Arról nem is beszélve, hogy ha ő nem adja oda a játékait, akkor neki sem fogja más odaadni a játékát. (És ne is engedd neki, hogy a máséval játsszon, ha pedig hisztizik, magyarázd el neki, miért nem játszhat a máséval.)
Ami a poharakat illeti: egyszerűen ne dőlj be neki! Mondd meg neki, hogy vagy megissza abból a pohárból, amiben van, vagy nem kap teát. Legyél határozott, és ne sajnáld meg!
Verés helyett a hideg vizet javaslom a hisztire, csodákra képes. Nálunk a legdurvább hisztinél volt, hogy levetkőztettem a majdnem 3 éves fiamat, és villámgyorsan végigtusoltam hideggel, aztán persze rögtön kikaptam a kádból, megszárítottam, megszeretgettem. De egyetlen alkalom elegendő volt ahhoz, hogy azóta a hideg víz említése is elegendő a hiszti beszüntetésére. Drasztikusnak tűnhet, de valójában semmi baja nem lesz tőle. Ami fontos, hogy csak az értelmetlen hiszit büntesd, amikor fáradt, nyűgös, akkor legyél türelmesebb.

14:04:
Nem durvább, mint mondjuk megverni a gyereket, vagy üvöltözni vele. Sajnos ha a türelem elfogy, sok anyukánál előfordul a kiabálás is, meg a verés is, egyik sem jobb a másiknál.
Egyébként meg szerintem a magát földhöz csapkodó, elviselhetetlen, hisztiző, a szüleit terrorizáló, verekedő gyerek sem épp egy leányálom... Mint írtam, egyszer fordult elő, én sem slagozom naponta a gyerekemet.
Köszönöm a választ mindenkinek.
A hideg zuhanyhoz hasonlót követtem már el, de csak annyi volt, hogy hideg vizzel megmosdattam az arcát...
Kipróbálok innen egy két ötletet, hátha bejön

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!