S. O. S. Milyen a roham?

3 hónapos babánál azonnal mentő ha rohama van.
Rohamkor nehezen vesz levegőt,elkékül a szája széle és ha figyeled a mellkasát,akkor furán mozog.ilyenkor a segédizmait is használja,ez esetben soha ne fektesd,hanem emeld függőlegesen meg,takard be jól és nyiss ablakot,és várd az orvost.

Nálunk is volt már ilyen asztmás féle "roham"!2szer! Az én kisfiamnál is akkor jött elő, amikor meg volt fázva és ráment a hörgőkre. Ő nagyon köhögött és rendkívül nehezen lélegzett, főleg a kilégzés volt nehezített. Azóta asztma ellen szed gyógyszert és vannak spray-ink + rectodelt kúpunk itthon. Ha a pray nem szüntetné meg ezt a nehézlégzést, akkor kell beadni a rectodeltet.
Szóval, ha azt veszed észre, hogy nehezen lélegzik, vagy sípoló hangot ad lélegzéskor, vagy zihál akkor add be.

Az én fiamnak kruppos rohama volt. Nehezen kapott levegőt, szó szerint kapkodott levegő után, és ugatva köhögött. Az olyan, mintha száraz, erőltetett köhögés lenne, de olyan nagyon mélyről jövő, és nagyon félelmetes. Ilyenkor kell a Rectodelt kúp, aztán felöltöztetni és kivinni a hidegre, nyáron pedig rányitni a hűtőt vagy a fagyasztót. A mentő érkezéséig mindenképpen hideget lélegezzen, mert attól javul. Habár mi nem hívtunk mentőt, hanem amíg én felöltöztem és bebugyoláltam a gyereket, addig párom kijárt a garázsból és rohantunk az ügyeletre.
Remélem nem lesz rohama a kicsinek, de készülj fel mindenre, olvass utána. Engem nagyon váratlanul ért, azt sem tudtam mit kell csinálnom. Ma már tudom mi a teendő, de szerencsére egyetlen rohama volt.

Az a különbség a krupp és az asztma között, hogy az kruppos befelé fullad az asztmás meg kifelé.
Jobban van a kicsi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!