Más 2 éves is sikítófrászt kap ha valami nem akkor és úgy történik ahogy ő szeretné?
Januárban lesz 2 éves a fiam. Már nem tudom mit tegyek, valami hihetetlen hogy bármi van az első reakciója az hogy teljes hangerőn sikít egyet... Ha nem sikerül a játék, nem kap meg valamit amit szeretne, nem engedek meg valamit, kicsit várni kell valamire... Agybaj komolyan! Panelban lakunk és iszonyú kellemetlen amikor már reggel hétkor sikítozás van, mert tudom hogy a szomszédok hallják! (sajnos van aki meg is jegyezte már)
Mi a megoldás erre? Vagy csak túl leszünk ezen is?
aki ezen kiakad, annak sosme volt még gyereke. az én kislányom is ilyen, megspékelve azzal, hogy bármit kérek, egyből közli hogy nem. az egész nap egy harcból áll. ráadásul terhes vagyok a 2. babával, így még nehezebb türelmesnek lenni...valószínűleg majd kinövik, ha következetesek vagyunk! :)))
2 éves hisztigép anyukája
Teljesen ráismertem az előző kommentálóknál az én 2 évesemre. Kislány, de elmenne fiunak :) Az első szava mindenre az, hogy NEM (apa szerint tőlem örökölte).
Ha sétálunk mindig elakarja dönteni merre menjünk, és ha nem arra vesszük az irányt lefekszik a füldre és ordit. Mindenki csak bámul... Ilyenkor a hónom alá veszem, arccal a föld felé. Igy viszem egy darabig. Ráztam már meg és csaptam a fenekére, könyörögtem, kértem, szépen mondtam, veszekedtem, de akkor is azt csinál amit akar. Aztán nagy vigyorogva jön és puszit ad. De nem telik el ugy nap, hogy ne veszekedjek rá. Mindig csendes voltam, miota gyerekem van..... nem ismernek rám. Anyukám vett nekem MagneB-t. Majd csak kinövi, igaz? Egyébként imádom!!!
Nagyon jók a válaszok, köszönöm! :) Mindjárt jobban érzem magam! Az az igazság, hogy van két unokahúgom és egyik sem csinálta ezt, úgyhogy én azt hittem én rontottam el valamit, de akkor talán nem, hiszen nem csak ő ilyen! Ez gondolom habitus kérdése is, alapjában véve is egy elég akaratos gyerek a fiam! A sétálós sztori teljesen illik ránk is! Boltban is megy a cirkusz sajnos, általában a csokiért... Eddig olyan jól el lehetett vásárolgatni vele, de most már azt is félve vállalom be. Először arra gondoltam, hogy majd mindig megoldjuk úgy, hogy ő itthon maradjon, de ez sem megoldás, muszáj megtanulnia viselkedni.... Úgyhogy visszük magunkkal és tűrjük a rosszalló tekinteteket amikor beindul a hiszti valamiért! Persze ha az ember egy másik kisgyerekessel találkozik, azok csak mosolyognak, de akik még nem szültek vagy idősebbek és (talán) elfelejtették mivel jár egy gyerek, ott megy a pofavágás! Hát ez van!
Nagyon nehéz egyébként vele! Iszonyú hogy most már szinte minden negatív érzelmet úgy fejez ki hogy üvölt, sikít! Nem is tudom mi lesz így velünk a bölcsibe... februárban kezdjük a beszoktatást! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!