Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más 2 éves is sikítófrászt...

Más 2 éves is sikítófrászt kap ha valami nem akkor és úgy történik ahogy ő szeretné?

Figyelt kérdés

Januárban lesz 2 éves a fiam. Már nem tudom mit tegyek, valami hihetetlen hogy bármi van az első reakciója az hogy teljes hangerőn sikít egyet... Ha nem sikerül a játék, nem kap meg valamit amit szeretne, nem engedek meg valamit, kicsit várni kell valamire... Agybaj komolyan! Panelban lakunk és iszonyú kellemetlen amikor már reggel hétkor sikítozás van, mert tudom hogy a szomszédok hallják! (sajnos van aki meg is jegyezte már)

Mi a megoldás erre? Vagy csak túl leszünk ezen is?

2010. dec. 31. 08:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Februárba lesz 2 a kisfiam. Ő is ilyen. ha nem jön össze neki valami, akkor rögtön üvölt és hisztizik. Mi is panelba lakunk, de nekünk még senki nem szólt. Sok a gyerekes, tudják, hogy mi a szitu. Nem tudsz vele mit csinálni, életkori sajátosság. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hiszti elmúlik a gyerek 17 éves korára:-)
2010. dec. 31. 09:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom nem sikít, hanem hanyatt vágja magát a földön és üvölt,krokodil könnyekkel egybekötve, amit azonnal abbahagy, ha teljesül a kivánsága... mostanában többen megszóltak,mert ha ezt bevásárlóközpontban, boltban teszi, a kantárjánál fogva felveszem a földről és viszem mint egy szatyrot... többen megjegyezték, minek az ilyennek gyerek :D engem viszont nem érdekel, muszáj leszoktatnom erről a dilizésről valahogyan, fájdalmat nem okozok neki, meg nem ütöm, nem üvöltözök vele, egyszerűen közömbösen viszem, ő meg csak megunja...
2010. dec. 31. 09:37
 3/8 anonim ***** válasza:
első vagyok, másodiknak. Jól nézhettek ki, ahogy viszed a kantárjánál:-) Én is mindég ettől félek, hogy a boltba kezd el hisztizni. De valahogy le kell őket állítani, különben a fejünkre nőnek.
2010. dec. 31. 10:19
 4/8 anonim ***** válasza:

aki ezen kiakad, annak sosme volt még gyereke. az én kislányom is ilyen, megspékelve azzal, hogy bármit kérek, egyből közli hogy nem. az egész nap egy harcból áll. ráadásul terhes vagyok a 2. babával, így még nehezebb türelmesnek lenni...valószínűleg majd kinövik, ha következetesek vagyunk! :)))

2 éves hisztigép anyukája

2010. dec. 31. 12:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Teljesen ráismertem az előző kommentálóknál az én 2 évesemre. Kislány, de elmenne fiunak :) Az első szava mindenre az, hogy NEM (apa szerint tőlem örökölte).

Ha sétálunk mindig elakarja dönteni merre menjünk, és ha nem arra vesszük az irányt lefekszik a füldre és ordit. Mindenki csak bámul... Ilyenkor a hónom alá veszem, arccal a föld felé. Igy viszem egy darabig. Ráztam már meg és csaptam a fenekére, könyörögtem, kértem, szépen mondtam, veszekedtem, de akkor is azt csinál amit akar. Aztán nagy vigyorogva jön és puszit ad. De nem telik el ugy nap, hogy ne veszekedjek rá. Mindig csendes voltam, miota gyerekem van..... nem ismernek rám. Anyukám vett nekem MagneB-t. Majd csak kinövi, igaz? Egyébként imádom!!!

2010. dec. 31. 13:14
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon jók a válaszok, köszönöm! :) Mindjárt jobban érzem magam! Az az igazság, hogy van két unokahúgom és egyik sem csinálta ezt, úgyhogy én azt hittem én rontottam el valamit, de akkor talán nem, hiszen nem csak ő ilyen! Ez gondolom habitus kérdése is, alapjában véve is egy elég akaratos gyerek a fiam! A sétálós sztori teljesen illik ránk is! Boltban is megy a cirkusz sajnos, általában a csokiért... Eddig olyan jól el lehetett vásárolgatni vele, de most már azt is félve vállalom be. Először arra gondoltam, hogy majd mindig megoldjuk úgy, hogy ő itthon maradjon, de ez sem megoldás, muszáj megtanulnia viselkedni.... Úgyhogy visszük magunkkal és tűrjük a rosszalló tekinteteket amikor beindul a hiszti valamiért! Persze ha az ember egy másik kisgyerekessel találkozik, azok csak mosolyognak, de akik még nem szültek vagy idősebbek és (talán) elfelejtették mivel jár egy gyerek, ott megy a pofavágás! Hát ez van!

Nagyon nehéz egyébként vele! Iszonyú hogy most már szinte minden negatív érzelmet úgy fejez ki hogy üvölt, sikít! Nem is tudom mi lesz így velünk a bölcsibe... februárban kezdjük a beszoktatást! :(

2010. dec. 31. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Az enyém momentán cipőben alszik az ágyában, amit a pizsamára húzott rá. Nem volt hajlandó levenni, fetrengett és üvöltött mint a sakál, ha csakazértis levettem visszahúzta. Feladtam. És nem hiszitek el, a petárdázásra nem ébred fel, de a tépőzár hangjára felriadt, amikor elalvás után fél órával megpróbáltam levenni róla a csukákat. Gyorsan közölte hogy "NEM!" Hihetetlen!!!
2010. dec. 31. 19:52
 8/8 anonim válasza:
B.U.É.K-et!Kérdésben is és a válaszokban is rá ismertem a 2éves kislányomra:-)))Én meg azt hittem hogy csak az "enyém"ennyire hisztis és az a NEM válasza amikor kérek valamit tőle??Á,áááááááá!!!!!Én is imádom nagyon hiszen az első!!!:-)))))
2011. jan. 1. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!