Hogy kezdjem el a bilire szoktatást?
Nekem nincs még gyerekem, viszont ezt tanulom az egyetemen (gondozó néni leszek). Azt tanultam, hogy a szobatisztaságnak több feltétele van:
az első, hogy önállóan tudjon menni (szerintem ez nálatok már kipipálva)
2. tudatosodnia kell az ingernek, ez olyan 2 éves kora körül várható.
3. ura legyen a záróizmainak (2-2,5 év).
4. a legfontosabb, akarja is! Ez nagyon sok mindentől függ, de főleg a szülővel való viszonyától.
Nálatok mi a helyzet? A kislányod szeretne ráülni a bilire. Amúgy rólunk sok kiskori videó készült, és többek között erről is, és nálunk bevált az, hogy anyuék nem sürgettek! És ha sikerült valamit produkálni a bilibe, megnéztük mi az, és örültünk neki. A pisi egyszerűbb, a kaki nehezebb ügy. De a lényeg, hogy ne siessetek! Ha a kicsinek nem tetszik a bili, rakd el, később újra kezdjetek el róla beszélgetni. A kicsik legtöbb esetben nagyon meg szeretnének felelni a szüleiknek, rá fogják venni magukat. De sose szabad, hogy kényszer legyen :)
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!