Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezdjem el a bilire...

Hogy kezdjem el a bilire szoktatást?

Figyelt kérdés
21 hós kislány.
2010. dec. 30. 13:29
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs még gyerekem, viszont ezt tanulom az egyetemen (gondozó néni leszek). Azt tanultam, hogy a szobatisztaságnak több feltétele van:

az első, hogy önállóan tudjon menni (szerintem ez nálatok már kipipálva)

2. tudatosodnia kell az ingernek, ez olyan 2 éves kora körül várható.

3. ura legyen a záróizmainak (2-2,5 év).

4. a legfontosabb, akarja is! Ez nagyon sok mindentől függ, de főleg a szülővel való viszonyától.

Nálatok mi a helyzet? A kislányod szeretne ráülni a bilire. Amúgy rólunk sok kiskori videó készült, és többek között erről is, és nálunk bevált az, hogy anyuék nem sürgettek! És ha sikerült valamit produkálni a bilibe, megnéztük mi az, és örültünk neki. A pisi egyszerűbb, a kaki nehezebb ügy. De a lényeg, hogy ne siessetek! Ha a kicsinek nem tetszik a bili, rakd el, később újra kezdjetek el róla beszélgetni. A kicsik legtöbb esetben nagyon meg szeretnének felelni a szüleiknek, rá fogják venni magukat. De sose szabad, hogy kényszer legyen :)

Sok sikert! :)

2010. dec. 30. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!