1,5éves kisgyereknek kellene már a bilin ülnie (nem
belecsinálni, csak ülni egy kis ideig)? Mikor kezdjem a
szoktatást, honnét tudom hogy "készen áll"?
Hat ez nagy hülyeseg h.1 eves fiu,mar a bilin ült.A fiukat is eleg(pszihologusok szerint)2 eves kora körül elkezdeni szoktatni,különben kesöbb problemajuk lessz.Ne hallgasd az ilyesmit,különben is minden gyerek mas,elkezdheted lassan,nyomas nelkül,majd idövelkialakul,meg egy gyerek se nött fel,pelenkaval.
2011. szept. 8. 16:38
Nagyon korai lenne még a bilire szoktatás.
Az én fiam 2,5 évesen lett szobatiszta, de sok gyereknek csak 3 éves korára sikerül elhagyni a pelust.
Ne erőltess semmit, ezzel csak azt fogod elérni, hogy biliundora lesz( talán már van is) és ezzel csak kitolódik a szobatisztaság.
Anyósod " jótanácsait" engedd el a füled mellett:))
2011. szept. 8. 16:38
Ne foglalkozz azzal, hogy mit mond az anyosod, nekunk is van nehany "nagyokos" a csaladban, akiknek a gyereke allitolag mar 1 evesen szobatiszta volt. Ez baromsag, el ne hidd. A gyerekek nagy tobbsege 2,5-3 eves korara erik meg arra, hogy szobatiszta legyen, tehat hogy idoben szoljon, ha pisilni/kakilni kell, es vissza is tudja addig tartani, amig eler a bilihez/wc-hez. Az, hogy a gyerek orakig ul a bilin es neha belesikerul neki a pisi vagy kaki az tavol all a szobatisztasagtol. En a helyedben varnek meg fel-1 evet legalabb, semmivel sem vagy elmaradva, es ha sietteted, akkor csak rosszabb lesz a helyzet, nehezebben lesz szobatiszta, mert ahogy te is irtad, menekult a kislanyod a bilit latva. Hat ezert erdemes varni meg par honapot/evet.
2011. szept. 8. 16:40
Minden gyerek más.én kb 21 hónapos korában kezdtem a fiamnak,mikor szólt,hogy kaka,na azóta sem szobatiszta.Minden gyerek máskor lesz érett rá.Mással meg ne foglalkozz.A fiam is szól ha van kedve,de általában még nem szól,pedig kérdezgetem is.Most lesz két éves jövő héten.Nem vagytok elkésve.
2011. szept. 8. 16:40
Semmit se kell.. Persze, anyós mondhat bármit, attól még nem biztos, hogy úgy is volt :) Tudod, az idő megszépíti a dolgokat! Egy 1 éves sem fizikálisan sem mentálisan nem érett még ahhoz, hogy szobatiszta legyen... A szobatisztaság nem az, hogy az anya ráülteti a gyereket a bilire és épp elkap 1-1 pisit, kakit, hanem, hogy a gyerek tudatosan vissza tudja tartani az ürítést, míg rá nem ül a bilire/wc-re, azaz szabályozni tudja azt.
Ha a kislányod "menekül" a bilitől, azt jelenti, még nem érett rá. Ha majd hosszabb ideig száraz marad a pelusa, esetleg jelzi, hogy épp pisil/kakil, akkor elkezdheted a szoktatást... addig még légy türelmes. Itt egy jó cikk a témában: [link]
2011. szept. 8. 16:42
én 1 éves kora óta rakom bilire. VOlt olyan időszaka, mikor nem akart ráülni. Persze nem szobatiszta még, de üldögél rajta, pisil-kakil bele, tudja, mire kell használni. 1,5 éves
2011. szept. 8. 17:10
Az én fiam 13 hónapos volt, amikor beszeretem neki egy Ikeás zöld színű bilit. Letettem a nappali közepébe és nem is mondtam neki semmit róla. Nézegette, ismerkedett vele, de nem mutattam neki meg, hogy mire való. Egy idő után valahogy félre is tettük, aztán egyszer csak megkérdezte (kb másfél évesen), hogy mire való? Aztán megmutattam neki, ráűltem, és mondtam, hogy ebbe kell pisilni, kakilni. Néha egy-egy játékot ráűltetett megpisiltetni, kakiltatni. Néha ruhástól, pelusostól Ő maga is ráűlt, de nem oda végeze a dolgát. Kb 2 éves korában saját magától próbálta ki. Utána kb 2 hét alatt szobatiszta lett nappalra, és egy, másfél hónap alatt éjszakára is.
2011. szept. 8. 18:42
Lányom 14 hónapos.
Erőltetni nem erőltetem benn van a fürdőszobában, mikor betéved megnézi kivehetős a közepe azzal játszik. Viszont mikor én megyek wc-re és jön velem általában, mondom neki: "Anya pisil", fogja magát szalad előttem és ül a bilire és susog mert mutattam neki, persze ruhástól ül ott addig amíg én is! Nagyon édes, de erőltetni nem fogom úgyis jön a rossz idő én a bilire szoktatást a jövő nyárra tettem, úgy gondolom akkor már ott leszünk időben. Ha valamiért hamarabb össze jönne sem lennék azért elkeseredve, de nem rajtam múlik...
2011. szept. 8. 22:48
Kapcsolódó kérdések: