Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két és fél év körüli gyermeked...

Két és fél év körüli gyermeked hány estét/napot tölt a nagyszülőknél?

Figyelt kérdés
Közeli ismerőseim szétmentek (házasok sem voltak), és utána egyre többet volt a gyerkőc a nagyszülőknél. Most már 6-8 napot is ott van, de amúgy meg felesben van náluk a hónap maradék részében. Csak én érzem soknak ezt a számot? vagy ez normális és nekünk is így kéne csinálni a gyerekeinkkel, merthogy kell a szülőnek is a kikapcsolódás?
2010. dec. 30. 12:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

Sok. Nagyon is. Bölcsödei gondozónő ismerőstől hallottam, hogy azok a gyerekek, akiket felváltva szülő és nagyszülő hord-visz, azok sokkal kiegyensúlyozatlanabbak. Tovább kell őket pelenkázni, hisztisebbek etc... mint azok, akiket állandóan csak anya és apa gondoz.

De persze a szükség nagy úr és sokszor nagyszülői segítség nélkül megoldhatatlan az élet.

2011. jan. 2. 05:32
 12/19 anonim ***** válasza:
50%
Megőrülnék ha nélküle kellene töltenem 8 napot. Sosem aludt a nagyszülőknél, nem is szeretne, pedig imádja őket, nagyon sokat van velük,mert közel laknak, de nem is lett odaszoktatva, mert én sem szerettem volna ha nem itthon alszik.2,5 éves
2011. jan. 2. 07:30
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

hát nézd, mi anyósomnál lakunk és anyukámék is nagyon sokat voltak a gyerekeimmel. Én egyetemre jártam ők vigyáztak rájuk. Igazán mondhatom, hogy nálunk nagyszülők/szülők felváltva gondoztuk a gyerekeimet. És a fiamnál kiegyensúlyozottabb gyereket szerintem nemigen találni. És szobatiszta volt 2 évesen, pont akkor mikor az öccse született és minden "szakember" azt mondta majd ez visszaveti a fejlődésben, de nem, azonnal szoba és ágytiszta lett.

Kicsit sem hisztis. Sőt, most súlyos beteg lett, az oviban le voltak döbbenve, hogy mennyire nem viselte meg egy olyan betegség, ami a felnőtt óvónőt és a férjét kiütötte fél évre és nekünk is kellett pár hónap, hogy észhez térjünk.

Ja és, mikor kórházba került sajnos már 3-szor egy-egy hétre, a kicsit sem viselte meg, hogy a nagyihoz kellett költöznie, pedig akkor még szoptattam. És teljesen nyugodt és kiegyensúlyozott maradt, mert nem idegen környezetbe került, az életének rendszerébe nem következett be törés. Hiszen a szüleim tudták mit szeret, mikor alszik, mikor kel, mikor mit csinál.

Úgyhogy szerintem pont fordítva, minél több emberre számíthat egy gyerek, annál kiegyensúlyozottabb. És annál inteligensebb, legalábbis az ovis csoportunkban, szinte minden gyereket felváltva gondoznak/hoznak-visznek szülők / nagyszülők, azt mondták legalább egy évvel meghaladja korukat az érettségük a gyerekeknek. Kiscsoportosok, de már a nagycsoportosoknak /középsősöknek való feladatokat csinálják.

2011. jan. 2. 11:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én 2.5 évesem még nem aludt máshol nélkülünk.Anyás(szinte minden éjszaka megébred 1x,és ha nem én megyek át hozzá,addig sír,amíg nem én megyek),ráadásul sokáig evett éjszaka,és ahhoz csak én voltam a megfelelő személy.Ennyi.Számomra ez elképzelhetetlen,de nem vagyunk egyformák.
2011. jan. 2. 14:19
 15/19 anonim ***** válasza:
Bár az én lányomat tudnám elvinni 1-2 napra a nagyszülőkhöz úgy, hogy ott is alszik! :) A mienk nem bírja az autót, nem bírja a tömegközlekedést, így elég nehézkes, de azon vagyunk, hogy lassan szoktassuk ahhoz, hogy egyik-másik nagyszülőnél töltsön egy-egy napot vagy hétvégét. Általánosítva szerintem ha a gyerek szeret a nagyszüleivel lenni és ez nem megy semmi rovására, akkor hadd menjen! Azért 2-3 évnyi megfeszített tempó után a szülőknek is jót tesz egy kis kikapcsolódás. 2,5 éves kislány anyukája.
2011. jan. 2. 15:13
 16/19 anonim ***** válasza:
49%

Hát nekem a fiam úgy 2-3 hetente szokott a nagymamijánál aludni. Változó, hogy csak estétől másnap reggelig, vagy akár első nap délutántól másnap délutánig, de ez leginkább attól függ, hogy anyukám mennyire ér rá. Nyáron meg lazán elvolt nála egy hétig, semmi gond nem volt ebből.

Most 3 éves a csemete.

2011. jan. 2. 16:15
 17/19 anonim ***** válasza:
Nélkülünk talán egy órát. Soha nem alszik ott. Majd 3-4 éves kora körül talán.
2011. jan. 2. 16:26
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Félévente vigyáznak rá egy órát és azt is úgy adják elő mintha marha nagy dolgot vittek volna véghez...nekünk ez jutott...
2011. jan. 2. 17:53
 19/19 anonim ***** válasza:
54%

8 nap? Akkor a hétvégét a mamáéknál tölti .Miért lenne ez rossz? Sőt,nagyon jó ,hogy a gyereknek ilyen rendes,ezekszerint megbizható nagyszülei vannak.Persze vannak olyan gyerekek akik nagyon anyásak és nem szeretnek máshol aludni,de ha ő jólérzi magát miért lenne sok? Nem hiszem,hogy ez lepasszolás.. sőt tudom ezzel sokan nem értenek egyet,de a szülők részéről a majomszeretet többet árt mint használ.Bármi történik,van kire bízni a gyereket,ahol biztonságban van és szeretik.Nem vészmadárkodásból,de sosem lehet tudni.

Sokan azért nem viszik a mamához az unokát,mert féltékenyek,azt gondolják hogy a gyerek jobban megszereti a nagyszüleit mint őket. Pont ma volt egy ilyen kérdés,hogy miért lóg a mamán a kisfiú egész nap ha nála vannak,és hogy ez milyen idegesitő..:(Szerintem ez nagyon rossz felfogás az anyuka részéről,de végülis mindenkineek a magánügye.

2011. jan. 2. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!