Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lusta rágni a lányom, mit...

Lusta rágni a lányom, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Eddig nem nagyon tudtam, hogy miért eszik keveset a lányom, majd rájöttünk, hogy rettenetesen lusta rágni! Ha puhább az étel(pl pép, leves, főzelék, feltétek) szó nélkül megeszi, de ami egy kicsit rágósabb már nem kell neki(kivétel a keksz,ropi). Nem hajlandó husit, darabosabb köretet és kenyeret sem enni. Próbáltam, hogy akkor nem adok mást addig, amíg nem eszi, de inkább éhen halna, akkor sem eszi meg. Nem hiszem, hogy a fogai miatt lenne, hiszen ez nem most kezdődött, hónapokkal ezelőtt. Most kereken 2 éves.
2010. dec. 29. 14:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom dettó ilyen volt!Most 25 és fél hónapos,és csak 1-2hónapja kezdte el használni a fogait.Mondjuk én tudom,hogy azért volt eddig lusta rágni,mert 13 hónaposan bújt ki az első foga,és sokáig nem tudta és nem is akarta használni őket.

Én a hallal (rántva,de panír nélkül) próbálkoztam először,mert tudom,hogy imádja,és az nem olyan "kemény" mint a hús.Amikor azt elég jól "tekerte",akkor próbálkoztam egy kicsit keményebb kajával.

Próbáld ki Te is,persze csak ha szereti a kiscsaj.

Sok szerencsét,és kitartást!!!!

2010. dec. 29. 14:42
 2/10 anonim ***** válasza:

A keksz és a ropi megolvadnak a szájban, ha forgatja picit, a hús nem.

A rágó fogak lassan és fájdalmasan jönnek, az íny folyamatosan lehet enyhe gyulladásban. Esetleg nézesd meg dokival.

Én erre tippelek. Vagy arra, hogy ami nem ízlik neki, azt nem akarja megenni a kisasszony. De ehhez ismerni kellene személyesen... :o)

2011. jan. 8. 12:55
 3/10 anonim ***** válasza:
3 évesen ugyanez van nálunk, szerencsére már csak a levest kell turmixolni de sokmindenen órákig elmammog mire befejezi az evést kezdhetjük előlröl mert megéhezik.
2011. jan. 8. 14:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok, próbáld a levesben főtt husit először, vagy a tésztát turmixolt husival.
2011. jan. 8. 14:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűen csak pépesítsd az ételeket. Ha nem jár bölcsibe, akkor nem kell neki egyátalán rágnia. Sokkal biztonságosabb is.Múltkor pont a rádióban hallottam, egy orvos mondta hogy akkor sincs gond, ha akár a gyerek 3-4 éves koráig pépesítjük az ételeiket. Nem kötelező feladat ez, csak persze egyszerűbb lenne a feladatunk, ha nem kellene pepecselni.

Próbáld a husikat turmixolni valamilyen szósszal, szafttal, mártásokkal és pl. tésztával, krumplipürével, vagy valamilyen puha körettel tálalni.

Előbb utóbb úgyis fog rágni. Ez ugyan olyan, mint a járás, beszéd sietettése.

2011. jan. 8. 14:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Aki nem rág, nem fejlődnek az arcizmai és beszèlni sem fog. Ezért kellene kétévesen normál ételeket enni. A fiam sokáig öklendezett a normál ételektől, most is van, hogy eszik az ebédből, de babakajával kipótolom, ugyhogy sejem, miről beszélsz. Elèg kevés ételt fogad el. De akkor is sokkal jobb a helyzet, mint fél éve! Minden nap próbálkozom vmivel. Ma halat evett krumplival, kukoricával, ezt korábban nem is álmodtam! 27 hós. Tehát próbáld elé tenni a normál ételt, ha evett belôle, akár kézzel, akár ugy, hogy te eteted, ehet utána pépet. Ugy próbáld a szilárd ételt neki, hogy legyen igazán éhes. Pl reggelire csak tej, max egy keksz, igy délre falni fog, főleg ha sétáltok kint egyet elötte.
2011. jan. 9. 14:20
 7/10 A kérdező kommentje:
14:20-as ne haragudj, de most akkora hülyeséget írtál!Beszélni sem fog..jó ég, ezt honnan szedted?A lányom gyönyörűen beszél, és korához képest még bővebb is a szókincse.Szerintem ehhez köze nincs a beszédhez..
2011. jan. 10. 21:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ezt egy orvos mondta, innen "szedtem". Ha nem rágnak, gond szokott lenni a szóképzéssel, mert nem edzi az izmait megfelelően. A te gyereked kivétel. Elnézést , ha bántásnak vetted a szavaim. Ha mindenben tökéletes, akkor miért zavar, hogy pépeket eszik?
2011. jan. 10. 21:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Pl itt is olvasható, hogy a beszèdhez szükséges a rágás, az arcizmok edzése. Megkésett beszédnél ezért ez az egyik alapdolog, hogy többet rágatják a kisgyereket: "A rágás erősíti a szájizmokat! Ne vágjuk le a kenyér héját! A rágógumizás, a szűk szívószál használata edzi a szájizmokat." [link] csak ha esetleg rajtad kivül más is olvasná, akinek szintén pépet eszik a kisgyereke és nem beszèlne.
2011. jan. 10. 22:05
 10/10 anonim ***** válasza:

26 hónapos kisfiam a korábbi gyomorproblémái miatt egyáltalán nem rág, de korához képest gyönyörűen beszél két nyelven.

Biztos van ilyen is, meg olyan is.

Szerintem, ha vannak olyan dolgok amiket megrág, akkor nincs komoly probléma!

Sok kisgyereknek vannak étkezési ,,problémái", de idővel megoldódnak, hiszen most tanulnak mindent!

Egy ismerősöm egyszerűen nem adott mást a kisfiának, és amikor már nagyon éhes volt, akkor megette a husit.

Azért hozzátartozik, hogy a kisfiú 4 éves és azért itt már lehet gondolni lustaságra!

Nekem azt tanácsolta a gasztroenterológus, hogy ne erőltessem és ne csináljak nagy felhajtást, mert azt már egy kétéves is megérzi és nincs rá jó hatással!

Amúgy, most kezdődik az ,,ellenkezési" korszak:-)

Minden jót Nektek!

2011. ápr. 12. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!