Másnak is elege van néha a játékokból és a mesékből?
lassan 3 éves a fiam. Kedves, boldog gyerek, bár bőven a hisztikorszak tombol, alapból semmi gond vele. Inkább velem. Totálisan unom, hogy bemegyünk a szobájába, leülünk, és játszunk. Ő elvan, élvezi, én is játszom, beszélgetünk, de NEM élvezem. Pedig eléggé gyerek maradtam, van amivel szívesen elszüttyögök (pl duplo, kirakók) és nem volt tesóm, se semmilyen állandó játszótársam gyerekkoromban, így elvileg élveznem kellene a saját gyerekemmel való játszást, nem?? Olyan bűntudatom van már. Most hogy apa itthon van velünk karácsonyi szünetben, mindig átpasszolom ezt a tevékenységet neki, ő élvezi mert neki még újdonság a napközbeni játék. Mivel terhes vagyok, kihasdználom hogy pihenhetek, vagy elhúzhatom picit jobban a házimunkát és ők elvannak a szobában. Jó őket nézni, meg amúgy a fiamat is mikor játszik valamivel, de rettentően nincs kedvem leülni mellé és ott szuttyogni.
A másik: nagyon szívesen olvasnék neki, akár este, akár bármikor, szeretek hangsúlyozni, ezt még élvezni is tudnám, de még nem köti le annyira egy mese. Csak a DVD-n a rajzfilmek, de ezeket is kb félóránként cserélgetteti velem, mást akar nézni. Önző vagyok, hogy néha jólesne megnézni egy filmet, vagy betenni dvd-n a sorozatomat (nincs benne gyereknek nem való, erőszakos vagy egyéb ilyen jelenet, szóval nem lenne gond ha 1 órát az menne mondjuk, míg ő játszik) De folyton csak a Shrek, Toy Story, Gyerekdalok, Táncoló talpak...amiket egyébként szeretek, aranyos mesék, de mindig csak ezek...
A babázást tök élveztem, mikor elgügyörésztünk neki, simiztem, puszilgattam, altattam, etettem, ápolgattam, sétáltunk babakocsival, meg várom már a szerepjátékozást is, inkább lennék cica a földön csúszva, meg fociznék vele, de ez nekem UNCSI! Más is van így??
nekem lassan 2 és fél....:)
én is úgy vagyok vele, hogy egyszerűen nem tudom rávenni magam arra hogy vele szöszmörögjek a szobájában, szerencsére apa, nagyi, nagynéni......stb. ezer ember van aki játszik vele ilyesmiket, nekem is bűntudatom volt, de már kezd múlni, szeretek vele foglalkozni.....de bizonyos dolgokra szinte képtelen vagyok és ez szerintem látszik is rajtam, de miért lenne mindenki ugyanolyan?
köszi :)
ja, és a másik: egyedül nem játszik a szobájában, csak velem vagy apával, még ha nem is csinálunk semmit, bent kell ülni. más helyiségben szerencsére egyedül is elvAN
Ha unod cserélgetni a meséket.. Kisvakondot nézess vele, mást nem fog kérni utána, csak ezt! :)
Amíg neki megy a dvd lejátszón, te nézheted a sorozatodat a gépen is. :)
unalmas, az tuti, de nekem megéri, amikor látom a csillogást a szemében, ha megnevettetem valamivel játék közben. vagy néha elferdítem a mondókát és azon kacag. persze midngi ugyanaz a 2 mondókáskönyv van, a hajam szála kihullik már tőle, de ha neki ez kell....a sorozatod meg megvár este. majd visszasírjuk még ezt az időszakot, erre a fejemet teszem. ja és nekem sokkal jobb most, mert a kislányom baba korában nagyon sírós, nyűgös volt. nekem akkor lett jobb ,mikor kb másfél éves lett.
a kisvakondot ő is imádja. :)
most volt 2 éves
Én pont ezt az időszakot szeretem, mert már beszél, szép, összetett mondatokban és ő is leül, akár egy órára is és ugyanúgy meséli a meséket, mint ahogy tőlem látja. Kinyit egy könyvet és a képekről és az emlékeiből elmesél szépen egy történetet a saját szókészletével.
Nem tudom megunni, mert naponta mást játszunk, együtt főzünk, vagy amíg főzök, ő só-liszt gyurmával játszik az etetőszékben, vagy válogatja a kupakokat színek szerint, vagy éppen a fokhagymát válogatja, vagy leszedi a megszáradt ruhákat..
Főzés után (vagy ha nem kell főzni, mert maradt-nem azért, mert rendelek, mert arra nincs pénzem, hogy három emberre ebédre és vacsorára meleg ételt rendeljek) bábozunk, főzünk a kicsi konyhájába, babázunk- nálunk már javában megy a szerepjáték.
Tv elé nagyon keveset engedem, max. napi fél óra, mese dvd-ket nem igényli, mert nincs és nem is akarok venni vagy letölteni neki, minek még egy ekkora gyereknek egy-másfél órás rajzfilmet nézni egyfolytában??
Tv-t, filmet, sorozatot nem igen nézek, esetleg este, nem nagyon igénylem, inkább olvasok. Valószínű ezért is szereti a lányom ennyire a könyveket, mert ezt látja tőlem.
Minden jót neked és jó babavárást!
Egy két éves kislány anyukája
Igen:(
Lassan 3 éves, a pici meg 1 éves.
Igen. 6 és 4 évesek, és főleg a 6 éves nem szeret egyedül játszani, legjobban csak velünk szülőkkel. Tesójával is eljátszik azért.
Ő ha játszani akar az olyan, ami nekem tényleg gagyi. Én legyek az oroszlán, és elkapom őt, vagy valami szörnyikét üldözünk együtt. Leülős játékokat nem szereti. Persze nekem az is meló már, mert nehéz rávenni.
Szerintem ez típus kérdése, ki milyen, és kipihentség kérdése is. Nekem nincs lehetőségem lepasszolni őket, és bevallom szívem se lenne. Pedig egyetértek, hgoy az jót tesz az anyának.
Hasonló cipőben járunk. Kitartás !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!