Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Legextrémebb esetekben:...

Legextrémebb esetekben: mennyi idős volt a gyereked, mikor már végre átaludta az éjszakákat?

Figyelt kérdés
(az 5 hetes korától, 1-2 hónapos korától kezdetű válaszokra nem nagyon lennék kíváncsi... inkább, arra lennék, meddig kell még várnom?????? 2-3-4-5 éves korukig??????????????????????? )
2010. dec. 27. 22:35
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
08.13-as vagyok. Nem érzem úgy, hogy rosszul csináltam volna valamit. Csak az igényeit elégítettem ki, és elégítem a mai napig. Éjjel is 2x kelt és csak cicin aludt vissza. Persze 3-al biztos nehezebb.
2010. dec. 29. 09:08
 22/29 anonim ***** válasza:
Ez relatív.... Kb. 1,5 éves korától alussza át az éjszakákat, de szerintem mindig lesz olyan éjszaka, amikor valami miatt ébred, gyakorlatilag azóta is rendszeresen van valami. :) 2,5 éves kislány.
2010. dec. 29. 10:57
 23/29 anonim ***** válasza:
kedves Kérdező! hármas lányok nem semmi. gratulálok. írtam korábban, csak azért írok, mert nálunk is hozzád hasonlóan alacsony születési súly miatt kötelező volt a keltés 3 óránként. ennél nagyobb csecsemőgondozási ostobaságot azt hiszem nem is hallottam azóta sem. nálunk is ez tette tönkre. azért gondolom így, mert a kisebbik gyerekemet nem kellett kelteni és átalussza az éjszakát 10 - 6 ig. a nagyobb most 20, a kisebb 5 hós.
2010. dec. 29. 21:15
 24/29 anonim ***** válasza:

Egy egészséges gyerek pontosan úgy alszik éjszaka, ahogy a szülők SZOKTATJÁK. Ha valaki éjszaka babusgatja, eteti, itatja a kölköt, ne csodálkozzon, ha a gyermek rosszul alszik, felkel, másnap dilinyós stb.

Egy 6-7 hónapos gyereket egy hét alatt rá lehet szoktatni, hogy az éjszaka alvásra való.

2010. dec. 29. 23:56
 25/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyan írtad, hogy nem vagy rá kíváncsi, de azért én megosztom veletek, hogy az én kislányom 1 hónapos kora óta nem eszik éjszaka, és azóta át is alussza az éjjeleket. Csak akkor vannak éjszakai ébredések, ha jön a foga, akkor is max. 1 hétig. Olyankor bekenem az ínyét dentinox géllel, cumi, aztán alszik tovább. Most 11 hónapos. Nem tudom hogy csak a jó szerencsének köszönhetem ezt, vagy volt némi ráhatásom nekem is a dologban. BUÉK mindenkinek!

2010. dec. 30. 13:21
 26/29 anonim ***** válasza:

Unokatesóm lánya már 6éves és olyan rossz alvó, hogy már phszichologushoz járnak vele, mert már a doki mondta, hogy ez már alvásprobléma.

Ő kétoránként kelt üvöltve 4éves koráig.... Pedig szeretik, egyedüli gyerek (sajnos nem lehet eü okok miatt anyukájának több gyermeke, ebbe az egy terhességbe is majd belehalt :-( szegény), sokat foglalkoznak vele és mégis.

Mióta psszichológushoz járnak vele, egy fokkal jobb lett.

de ez azért elég kirívón eset szerintem - és nem is normális. Neki tényeg gondjai vannak. Sajnos, senki sem tudja miért alakult így a kislány.

2010. dec. 31. 22:25
 27/29 anonim ***** válasza:

3lány??? gratulálok!

hát neked elég nehez lehet, mert ha sír az egyik, mindhárom felébredhet.... Mi kettes ikrek vagyunk tesómmal és anyáék mondták, hogy mennyiszer felsírtuk egymást. :-)

az én gyerekeim jó alvók- tudom-erre nem vagy kiváncsi.

a kisebbik fiam 2600grammal született, és erőltették a három órás evést nálunk is a kórházban, de otthon én már nem csináltam. A baba még 3kg sem volt, de már éjszaka 5--6-7órákat is aludt. 3hetesen már este 9től hajnali4ig aludt, egy hónaposan pedig már fél6ig. 2hónaposan már fél8-ig. Most 7hós, és megtartotta a jószokását.

Sosem ébresztettem éjszaka.

De nálad nyilván más volt a helyzet, biztos sokáig voltatok kórházban, és már ott kialakulhatott ez a szokásuk.

Azért majd idővel biztos kinövik. Sok sikert. :-)

(de édes lehet három kiscsajszi együtt)

2010. dec. 31. 22:35
 28/29 anonim ***** válasza:
13.21-esnek üzenném, hogy - nem kívánom Neked - arra azért még ne vegyél mérget, hogy ezután is át fogja aludni az éjszakát! Sok-sok dolog van ami megzavarja Őket később is, pl. ha elkezdi a bölcsit, ovit, fél a sötétben stb.... Tehát 11 hónaposan még nem túl sok mindent élt meg. Kívánom, hogy ne legyen részed ilyesmiben, de a mienknek is később kezdődtek az igazán kemény időszakok, amik felborították az éjszakai nyugalmat. 2,5 éves kislány anyukája.
2011. jan. 2. 13:14
 29/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok választ!

Amúgy nem voltunk sokáig a kórházban, csak 2 hétig, mert szerencsére sokáig ki tudtam őket hordani, és utána már csak azt vártuk, hogy hízzanak. Inkább a dokik tanácsa (a kórházban és az itthoni) ami miatt etettem, keltettem őket, mert persze aggódtam, hogy minél előbb hízzanak. na, meg mindenki azt kérdezgette, hogy mekkorák már, biztos hamar behozzák a társaikat stb. Így szorgosan keltem hozzájuk. Aztán rájöttem, mekkora baromság ez, de már késő volt. Hát ez van.

Azért nem úgy írtam ám, hogy nem vagyok kíváncsi, sőt, örülök, hogy van, akinél átalusszák az éjszakát a gyerekek és minden rendben van!

NÁlunk is alakulgatnak a dolgok, most már eljutottunk odáig, hogy van amikor egyikük akár 6-fél 7 ig is alszik, de persze olyankor a másik meg felkel 2-3 kor. Szóval még nem alszok sokkal többet, de reménykedem.

Már nem tudom, ki írta (azaz, mikor), aki a 6 éves kislányról írt, hát ez nagyon durva, és el se tudom képzelni, mi lehet az oka!!!

2011. jan. 3. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!