Legextrémebb esetekben: mennyi idős volt a gyereked, mikor már végre átaludta az éjszakákat?
2 éves, de aztán rögtön ágytiszta lett és éjjel egyszer-kétszer kijár pisilni. Illetve fel nem kel, csak jelez, hogy pisilni kell és mire odaérek az ágyhoz alszik is, úgyhogy én viszem ki 4 éves.
De a kicsi talán 8 hónapos kora óta átalussza teljesen, 2 évesen vettük le a pelust és ő nem kel fel éjjel pisilni.
A rokonságban van egy család, ahol a dolgozó apa és anya felváltva járkál a 3,5 és 1,5 éves gyerekekhez egész éjjel, ja és reggel 6-kor kelnek még hétvégén is... :(((
De persze én vagyok a rossz anya, mert nekem mindkét gyerekem alszik egész éjjel, mint a bunda...
21 hós és még nem aludta át , még várok és reménykedem,
mondjuk még szopizik
Hú, nem is gondoltam volna, ennyien járunk egy cipőben!
Az én lányaim 18 hónaposak, hárman vannak. És még mindig nem alszanak, már régóta gondoltam, leszoktatom őket az evésről. Nyáron volt egy hét, ami alatt sikerült elérni, hogy csak 4-kor keljenek, de aztán jött egy fogzás, rögtön utána egy erősebb betegség és lőttek a 4 órának. Aztán most karácsony előtt másfél héttel újra megpróbáltuk, azóta ott tartunk, hogy van amikor felsírnak éjszaka 1-2 körül, aztán visszaalszanak 4-5-ig, de volt már olyan is, mikor a három közül kettő aludt 5-6 ig is és csak akkor kérte a tápszerét. Aztán a ma éjszaka pont egy kivétel, fél 3-kor felébredtek ketten is és sírtak, üvöltöttek, nem bírtam megnyugtatni őket, aztán végül az egyiküket sikerült, de a másik még fél 4-kor is sírogatott. Nem tudom, ilyenkor mi lehet a gondjuk? Ennyire hozzászoktak a tápszerhez, hogy az nyugtatja meg őket? Csak erre tudok gondolni.
Volt aki írta, hogy ez az én hibám teljes mértékben, ezzel csak annyiban értek egyet, hogy mivel ők kora babák voltak, az orvosok kötelezővé tették a háromóránkénti etetést, éjszaka is. Szóval ha aludtak, akkor is meg kellett őket etetni. Persze mi meg kezdő szülőként be is tartottuk, ezzel szívattuk meg magunkat. HOzzászoktak, hogy enni kell, csoda, hogy a 3 órási evésekről sikerült leszoktatni őket! Amúgy nem is értem, miért mondták ezt az orvosok, hisz elég szép súllyal születtek, kettő 2 kg felett volt, a harmadikuk se sokkal maradt le, 1830-cal. Ha most születnének, tuti nem így csinálnám, de hát ilyenkor már lehet okos az ember.
Akiknél még mindig nem alszik a gyerek, mit gondol, miért nem? Éreztek olyat, hogy ti rontottátok el? És ha felkel mit csinál? Csak sírogat, vagy eszik is, netán torkaszakadtából üvölt?
NA, az meg eddig eszembe se jutott, hogy szobatisztaságnál is még lesznek problémáka, hogy akkor meg még pisiltetni kell.... basszus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!