Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Legextrémebb esetekben:...

Legextrémebb esetekben: mennyi idős volt a gyereked, mikor már végre átaludta az éjszakákat?

Figyelt kérdés
(az 5 hetes korától, 1-2 hónapos korától kezdetű válaszokra nem nagyon lennék kíváncsi... inkább, arra lennék, meddig kell még várnom?????? 2-3-4-5 éves korukig??????????????????????? )
2010. dec. 27. 22:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

2 éves, de aztán rögtön ágytiszta lett és éjjel egyszer-kétszer kijár pisilni. Illetve fel nem kel, csak jelez, hogy pisilni kell és mire odaérek az ágyhoz alszik is, úgyhogy én viszem ki 4 éves.

De a kicsi talán 8 hónapos kora óta átalussza teljesen, 2 évesen vettük le a pelust és ő nem kel fel éjjel pisilni.

2010. dec. 28. 11:10
 12/29 anonim ***** válasza:
2 éves a fiam, és még most is gyakran felsír. Kb. két hónapja már nem megyünk át hozzá, ha "csak úgy" sír. (Ha inni kér, párnája leesett, stb., akkor igen.), és azóta látbányosan javult a helyzet, több éjszakánk is volt már, amit végigaludt. Mondjuk nálunk ezek a sírások max 5 percig tartottak, aztán visszaaludt magától. Valahol logikus, hogy meg kell tanulniuk maguktól visszaaludniuk, és ezt így tudjuk csak megtanítani nekik, mégha pár napig nehéz is. :(
2010. dec. 28. 11:30
 13/29 anonim ***** válasza:
19 hónaposan, de ez is csak a tél miatt van. mindennap 2*1 -1,5 óra kintlét annyira kiszívja, hogy alszik éjszaka. de csak amióta igazán hideg van (kb. 1 hónapja)
2010. dec. 28. 14:07
 14/29 anonim ***** válasza:
2 éves múlt a fiam, egyszer még felkel inni, vagy átjön a mi ágyunkba, talán 2x volt, hogy hajnal 6-ra tolódott ez. Még olyan sosem volt, hogy lefektettem 9-kor és legközelebb reggel 7-kor találkoztunk...:)
2010. dec. 28. 14:59
 15/29 anonim ***** válasza:
Szia! Én is kíváncsi lennék meddig kell még várni :) 21 hónapos a lányom és még én sem alszok éjjel. Egy éjjel sem. Neked mekkora a gyermeked?
2010. dec. 28. 15:02
 16/29 anonim ***** válasza:

A rokonságban van egy család, ahol a dolgozó apa és anya felváltva járkál a 3,5 és 1,5 éves gyerekekhez egész éjjel, ja és reggel 6-kor kelnek még hétvégén is... :(((

De persze én vagyok a rossz anya, mert nekem mindkét gyerekem alszik egész éjjel, mint a bunda...

2010. dec. 28. 15:39
 17/29 anonim ***** válasza:
Ja a nagyobb 8 hónaposan aludta át először az éjszakát, amúgy kb. 3x kelt. 1,5 éves korától alszik jól éjszaka.
2010. dec. 28. 15:40
 18/29 anonim ***** válasza:
Kisfiam 20 hónapos kb. fél éve mondhatni egyáltalán nem alszik éjjel már mindent kipróbáltunk a dokiknál is megállt a tudomány. Várjuk, hogy majd elmúlik. Előtte sem volt egy nagy alvó de legalább fél éjszakát átaludt.
2010. dec. 28. 17:16
 19/29 anonim ***** válasza:

21 hós és még nem aludta át , még várok és reménykedem,

mondjuk még szopizik

2010. dec. 28. 23:32
 20/29 A kérdező kommentje:

Hú, nem is gondoltam volna, ennyien járunk egy cipőben!

Az én lányaim 18 hónaposak, hárman vannak. És még mindig nem alszanak, már régóta gondoltam, leszoktatom őket az evésről. Nyáron volt egy hét, ami alatt sikerült elérni, hogy csak 4-kor keljenek, de aztán jött egy fogzás, rögtön utána egy erősebb betegség és lőttek a 4 órának. Aztán most karácsony előtt másfél héttel újra megpróbáltuk, azóta ott tartunk, hogy van amikor felsírnak éjszaka 1-2 körül, aztán visszaalszanak 4-5-ig, de volt már olyan is, mikor a három közül kettő aludt 5-6 ig is és csak akkor kérte a tápszerét. Aztán a ma éjszaka pont egy kivétel, fél 3-kor felébredtek ketten is és sírtak, üvöltöttek, nem bírtam megnyugtatni őket, aztán végül az egyiküket sikerült, de a másik még fél 4-kor is sírogatott. Nem tudom, ilyenkor mi lehet a gondjuk? Ennyire hozzászoktak a tápszerhez, hogy az nyugtatja meg őket? Csak erre tudok gondolni.

Volt aki írta, hogy ez az én hibám teljes mértékben, ezzel csak annyiban értek egyet, hogy mivel ők kora babák voltak, az orvosok kötelezővé tették a háromóránkénti etetést, éjszaka is. Szóval ha aludtak, akkor is meg kellett őket etetni. Persze mi meg kezdő szülőként be is tartottuk, ezzel szívattuk meg magunkat. HOzzászoktak, hogy enni kell, csoda, hogy a 3 órási evésekről sikerült leszoktatni őket! Amúgy nem is értem, miért mondták ezt az orvosok, hisz elég szép súllyal születtek, kettő 2 kg felett volt, a harmadikuk se sokkal maradt le, 1830-cal. Ha most születnének, tuti nem így csinálnám, de hát ilyenkor már lehet okos az ember.

Akiknél még mindig nem alszik a gyerek, mit gondol, miért nem? Éreztek olyat, hogy ti rontottátok el? És ha felkel mit csinál? Csak sírogat, vagy eszik is, netán torkaszakadtából üvölt?

NA, az meg eddig eszembe se jutott, hogy szobatisztaságnál is még lesznek problémáka, hogy akkor meg még pisiltetni kell.... basszus!

2010. dec. 29. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!