Hogy szoktassam külön szobába?
Nem vagyok gyermekphszihológus, de szerintem biztosan megviselték őt a költözködések. 3 évesen még ő ezt nem tudja egyik napról a másikra feldolgozni, tehát ne csodálkozz, hogy nem akar egyedül aludni. Ne sietesd, idő kell neki, szokja meg a környezetet, ha már biztonságban érzi magát, utánna majd kialakul a külön alvás is.
Egyenlőre maradj vele amíg elalszik és biztosítsd róla, hogy ott leszel a közelében ha felébred éjjel.
Átmeneti megoldásként használjatok éjjeli lámpát a szobájában, s beszéljétek meg, hogy ha felébred, nyugodtan átmehet hozzátok. Persze az ajtót se csukjátok rá és magatokra se. Igaz, így éjszaka valószínűleg járkálni fog, de talán nem ordítva fog keresni.
Ami viszont valószínűleg jobb megoldás lenne, ha megtanítanád egyedül elaludni. Hogy ezt hogy kell csinálni, sajnos én sem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!