Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam külön szobába?

Hogy szoktassam külön szobába?

Figyelt kérdés
3 éves a fiam. 2 éves koráig külön szobában egyedül aludt, de utána 1 évig kényszerhelyzetbe kerültünk, anyagilag a padlón voltunk és anyóséknál laktunk, ahol csak 1 nagy franciaágy volt, így ott együtt aludtunk hárman. Nemrég sikerült onnan elköltöznünk, de a fiam nem hajlandó egyedül aludni. Ha elalvás után magára hagyom, 1 óra múlva már ordít és engem keres. Pedig olyan szépen megbeszéltük, hogy van külön szobája és most már aludjon ott, elméletben működik, de a gyakorlatban nem. Nincs valami ötletetek? Köszi.
2010. dec. 25. 22:04
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Nem vagyok gyermekphszihológus, de szerintem biztosan megviselték őt a költözködések. 3 évesen még ő ezt nem tudja egyik napról a másikra feldolgozni, tehát ne csodálkozz, hogy nem akar egyedül aludni. Ne sietesd, idő kell neki, szokja meg a környezetet, ha már biztonságban érzi magát, utánna majd kialakul a külön alvás is.

Egyenlőre maradj vele amíg elalszik és biztosítsd róla, hogy ott leszel a közelében ha felébred éjjel.

2010. dec. 25. 22:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Átmeneti megoldásként használjatok éjjeli lámpát a szobájában, s beszéljétek meg, hogy ha felébred, nyugodtan átmehet hozzátok. Persze az ajtót se csukjátok rá és magatokra se. Igaz, így éjszaka valószínűleg járkálni fog, de talán nem ordítva fog keresni.

Ami viszont valószínűleg jobb megoldás lenne, ha megtanítanád egyedül elaludni. Hogy ezt hogy kell csinálni, sajnos én sem tudom.

2010. dec. 25. 22:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Hálózsákban alszik...abban nem igazán tud mászkálni.
2010. dec. 25. 22:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 2 éves, két hónapja kezdtük el. Egyikünk sajna át kellett h. költözzön hozzá, de úgy érzem mostmár véget ér ez az állapot, mert ha felébred éjjel, símán kisétál, és átjön hozzánk ha akar valamit. Persze amíg ott aludtunk vele, volt benn külön ágy és azon.
2011. jan. 1. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!