Hogyan nyugtatod meg a gyerekedet, amikor ennyire sír? Hogyan lehet a leghamarabb "visszazökkenteni"?
4 éves kisfiam ma elesett és nagyon megütötte magát:( Persze ordítani kezdett és ahogy elfogyott a levegője (amit a sírással kipréselt magából), nem vett utána levegőt! Persze megöleltem, mondtam Neki, hogy "semmi baj!", de még mindig csak állt, "tátogott", látszott, hogy venne levegőt, de nem tud. Nagyon megijedtem, nem tudtam, hogy hogyan "zökkentsem" vissza. Mondogattam Neki, hogy: "Gyuszikám, vegyél levegőt!", de semmi! Aztán egyszercsak furcsa hörgő hangot adott és újra felordított, aztán már rendesen sírt. Nagyon megijedtem! Még nem volt ilyen Vele, nem tudom, hogy mit kell ilyenkor tenni. Elnézést, ha butaságokat írok, de első gyerek és első tapasztalatok:) Ha esetleg megint előfordulna, mit kell tenni, hogyan érhetem el, hogy levegőt vegyen? Annyit tudok, hogy rázni tilos!, tehát azzal nem is próbálkoztam.
Eszter, 30

Én fiam egyszer így elájult 20 hónaposan.
affektív apnoe a neve
rá kell fújni, bele a szájába, vizzel megmosni az arcát gyorsan.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!