Cukor vagy méz? Ha már édesíteni kell valamit, melyik a jobb egy kisgyereknek?
1 kg fruktóz 3000 Ft???
Natura márkájút 900 Ft-ért vettem a bioboltban.
Amúgy finomított kristálycukrot én csak minimálisat adok a gyerekeknek, inkább mézet és fruktózt.
Ha gazdag lennék, akkor xilitet és/vagy steviát tennék mindenbe.
A xilitnek abszolút cukor íze van, de rohadt drága.
A nyírfát még nem próbáltam, de majd fogom mindenképpen.
A steviának van egy furcsa mellékíze, de meg lehet szokni és állítólag nagyon sok jó tulajdonsága is van.
ingyen kapom, ennyi van a blokkon, lehet nem pont 3 ezer valami 2800. nem tudom milyen márkájú, szerintem márkája sincs. fruktóz, havi 1 kg jár. De nem fogy el, most is megvan még szinte az egész zacskó.
De a lényeg nem ez, hanem, hogy nem fogy belőle sok, mert édesítéshez használom, meg most csináltam tejszínhabot vele, pudingot, kásákat ilyeneket.
xilit, nyírfacukor, stevia-természetes édesítők, keress rájuk így. Az egyik kukoricából (xilit), a másik nyírfából a harmadik steviából készül, de láttam már csicsókából készültet is. Drágák, de nálunk nem fogy sok. Ja és számos előnyük mellett (nem emelik a vércukrot, kis kalóriatartalmúak stb stb a fogat sem rongálják, mert a baktériumoknak akármiknek nem nyújtanak táptalajt)
A méz nem tudom milyen cukor pontosan, de cukor és azt tudom, hogy nekünk tilos adni, mert meglöki a vércukrot, azonnal. És még nyálkahártyáról is felszívódik. Volt akinek kómába esett a fia, mert leesett a cukra és a száját kente be vele és észhez tért. És a kórházban mondták illetve később olvastam, hogy valójában tömény cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!