Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz szokás vagy valami baj...

Rossz szokás vagy valami baj lehet?

Figyelt kérdés

Lassan 2éves kisfiam az utóbbi időben gyakran dönti oldalra a fejét,leginkább jobbra.

Mikor kicsi volt gyógytornász járt hozzánk mert kötöttek voltak a nyaki izmai,lehet ez annak a maradványa,vagy csak rossz szokás.Egyébként minden mozgási fázisba időben,sőt még korábban ért el.

2010. dec. 19. 14:25
 1/4 anonim válasza:

Ez attól is függ, hogy miután megszűnt a probléma -a gyógytornásznak köszönhetően- nem csinálta, csak egy idő múlva kezdte el, vagy azóta rendszeresen csinálja. Ha azóta csinálja, akkor szerintem nem kell aggódnod...lehet, hogy a nyaki izomzat kötöttségéből ered ez a kényszer, de szerintem csak egy rossz szokás. Ehhez hasonló, amikor egy gyerek sok ideig beteg, folyik az orra...még gyakran akkor is szipog, amikor már rég meggyógyult- szokásává válik.

Viszont ha a torna után elmúlt és csak egy idő múlva kezdte el azt csinálni, hogy jobbra hajtja a fejét, akkor érdemes megkérdezni egy orvost, vagy gyógytornászt, hogy kell-e miatta aggódni.

Remélem tudtam segíteni!

2010. dec. 27. 10:55
 2/4 dudu07 válasza:
Szia.Nekem lassan 1 éves babám csinálja ugyanezt.Azóta elmúlt nálatok a tünet?Voltatok orvosnál ezügyben?Én is aggódom emiatt,szintén jobbra dönti a babám a fejét.
2011. dec. 29. 19:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Nálunk csak egy rossz szokásnak bizonyult,mostanra rég elhagyta.Remélem nálatok is ez lesz a helyzet,de ha aggódsz azért nézesd meg egy orvossal megnyugtatás képpen!Mindenkinek szép napot kívánok!:)
2011. dec. 30. 09:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Egyébként mi végül csak a háziorvosnál kérdeztünk rá

és Ő azt mondta,hogy nincs szüksége további vizsgálatra,kezelésra,szóljak rá ha csinálja és abba fogja hagyni.:)

2011. dec. 30. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!