2,5 éves gyereknek ad már valaki valamilyen rágótablettát?
az a gond, hogy az összes ilyen termékre kötelezően! az van rá írva, hogy 3 éves illetve 4 éves kor felett adható. Mert a magyar törvények nevetséges módon ezt írják elő.
Gondolom így kevesebbe kerül az engedélyezés. Én egyébként hülyét kapok ettől, és nem értem ki engedi ezt megcsinálni?
De itt a neten rákereshetsz, mert az itteni tájékoztatókban bent van, hogy csak azért nem ajánlott, mert ez a törvény, hogy nem lehet ajánlani. Vagy valóban nem adható. Illetve ha külföldön kapható a gyógyszer, akkor egy külföldi tájékoztatóban is meg tudod nézni, hogy adható e vagy nem.
Én egyébként adok neki, kimondottan rágótablettát.
Két éves korától multivitaminos rágótablettát kap, állatfigurás, így minden nap nagy örömmel választja ki, melyiket eszi meg.
A korhatárnál figyelembe veheted a gyermeked képességeit is, ha megrágja ügyesen, miért ne...
Egyébként meg az összes memóriakártyára, kirakóra rá van írva a 3 éves határ a lenyelés veszélye miatt. Szerintem kevesen vannak ezen az oldalon olyanok, akik nem adták a gyereknek oda három éves kora előtt ezeket a típusú játékokat. :-)
Nem az a lenyeg,hogy a gyerek hany eves,hanem,hogy milyen ügyes...mert nemhiaba hivjak ragotablettanak...megkell ragni,es ha nem tudja rendesen akkor felre is nyelheti es megvan a baj.Ja,es az összetevök miatt nem ajanlott 3 ev alatt.Mert tartalmazhat olyan összetevöt amire a gyerek allergias lehet,mert a szervezete nem fejlett hozza(ezt nemetorszagban mondta nekem egy orvos),ezert a folyekony
vitamint javasolnak,mert azoknak mas az összetevö(k)aranya.
Szia!
Nem tudom,hogy aktuális-e még a kérdés,de épp ma kérdeztem meg a gyógyszertárban én is ezt,
azt mondta a gyógyszerész,hogy már akár 1,5 éves korban is szedheti a gyerkőc,ha el tudja rágni.
Csak akkor nem napi 1 szemet kell kapnia,hanem heti 3-4 szemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!