Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mások bölcsődés gyermeke is...

Mások bölcsődés gyermeke is állandóan köhög?

Figyelt kérdés

A kisfiam lényegében abba sem hagyja: kigyógyul belőle, és pár nap múlva már kezdi is újra:(:(

Ha elviszem orvoshoz, akkor Stodalt vagy maximum Sinecodot ír neki, és itthon tartja egy hétig, az igazoláson pedig az áll: "trochitis, kezelése tüneti"

Egyéb baja nincsen, se nem lázas, se nem taknyos, a torka sem piros. "Csak" ez a köhögés jön rá állandóan. Már teljesen kész vagyok. Most is itthon volt egy hetet, egy hete jár újra, már megint köhécsel. Mit lehet tenni ezellen? Más gyerekénél is jellemző?

2010. dec. 18. 06:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk eddig az orra folyt inkább 1-1 hetes szünetekkel, de amiatt nem maradt itthon. Most viszont ő is rákezdett a köhögésre. :(
2010. dec. 18. 06:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is inkább az orra folyt folyamatosan, sajna ezt produkálja a közösségbe kerülés, lehetséges, hogy a kisfiadnak a torka az érzékenyebb, ezért mindig úgy jön ki, hogy köhög. Nálunk az orrfolyása folyamatos a 2,5 éves bölcsis lányomnak. Azt azért kérdezd meg a dokitól, hogy ettől nem vihetnéd-e bölcsibe, mert nálunk azt preferálja orvos is és a bölcsiben is, hogy amíg nem lázas vagy nem fáj valamije, addig menjen bölcsibe a köhögéstől, orrfolyástól függetlenül. Nálunk azt mondják, ha mindig kivesszük, sose fogja megszokni vagy csak nagyon nehezen. :(
2010. dec. 18. 08:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi szeptemberben kezdtük a bölcsit azóta folyamatosan köhög!Voltam vele orvosnál/orr-fülgégésznél is/sok mindent kipróbáltam de nincs javulás.Mi ezért nem hiányoztunk egyszer sem a bölcsiből!Azt mondta a dokim hogy majd elmúlik ha megszokja a közösséget.Amúgy a bölcsődében nincs olyan gyerek aki ne lenne taknyos vagy ne köhögne folyamatosan:(
2010. dec. 18. 09:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha csak köhög, annak szerintem más oka van. Nézz körül nem e lehet allergiás valamire. És a sinecod köhögéscsillapító, tehát szárazon köhög, nem szakad fel neki. Szerintem száraz levegő vagy valami mosószer okozhatja, amit belélegez.
2010. dec. 18. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az én lányom is egyfolytában köhögött két éven keresztül, mikor közösségbe került. A gyerekorvos mindig köptetőt írt, valamikor antibiotikumot is. Akkor pár napra elmúlt, de ahogy visszakerült a gyerekek közé, kezdődött előről. Megelégeltem, elvittem magán fül-orr-gégészhez, az ő első dolga az allergiateszt volt, ami negatív lett, aztán megírta a beutalót arcüreg röntgenre. Kiderült, hogy arcüreggyulladása van, ezt két kúra antibiotikummal, orrcseppezéssel, sinupretszedéssel kikúráltuk. Igaz, itthon volt több, mint egy hónapig, de azóta sincs semmi baja. Persze jön-megy a nátha-köhögés, de el is múlik, ahogy kell:)A gyerekdokinak eszébe nem jutott volna, hogy röntgent csináltasson...
2010. dec. 18. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Sajnos nálunk ugyanez volt a helyzet. Meguntam, hogy folyton antibiotikumot kap, helyette vettünk lándzsás útifű szirupot és elvittem homeopátiás orvoshoz. Nekünk bevált.
2010. dec. 18. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!